Off The Wall: 10 Years Of Wall Of Sound (Wall Of Sound)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

10 jaar Wall Of Sound


Intro: Was het laatst nog het Duitse label !K7 dat haar tienjarige jubileum vierde, nu is dat het Britse Wall Of Sound die eveneens een decennium de meest fijne muziek de platenzaken heeft ingejaagd. Natuurlijk wordt het feestje gevierd met een verzamelalbum. Een schijfje met daarop de meest succesvolle Wall Of Sound-releases, en eentje met een dj-set van Propellorhead Alex Gifford.

Tekst: Marcel

Genre: House, breakbeats, hiphop, dowtempo.
Bijzonderheden: Royksopp, Propellerheads, The Wiseguys en Les Rythmes Digitales: enkele producers die Wall Of Sound op de internationale dance-kaart hebben gezet. Het Britse label heeft een prijzenkast waar een paard de hik van krijgt. MTV Music Awards, Mercury Music Prizes, zelfs Grammy's: ze staan er allemaal in. Natuurlijk wordt een dergelijke verjaardag gevierd met een verzamelalbum. Het is een dubbel-cd, waarvan cd 1 een selectie van 17 tijdloze WAS-tracks is, en cd 2 een bonusmix van Propellerhead Alex Gifford, vol house, breakbeats en hiphoptracks. Vooral die dj-mix is interessant, omdat het een groot aantal remixen (van onder andere: Dj Pierre, Ashley Beedle, Jon Carter, Roger Sanchez en X Press 2) bevat die voorheen alleen op vinyl verkrijgbaar waren. Dat is dubbel genieten!
Hoogtepunt: Propellerheads feat. Miss Shirley Bassey - 'History Repeating'. Tijdloos!
Dieptepunt: De cd-player die automatisch wordt opgestart als je de cd in je pc stopt. Veel platenmaatschappijen gebruiken de zogenaamde Midbar Player, ontworpen door Windows. Het programma kan niet eens een dj-mix afspelen zonder te haperen. Probeer hem ook niet weg te klikken, want je hele systeem loopt vast.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader! Alleen al vanwege de spannende dj-mix van Alex Gifford.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Plump DJs - Eargasm (Fingerlickin)
Oordeel: 8

Meer info: Wall Of Sound

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws