Terranova – Peace Is Tough (!K7)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Terranova niet voor een gat te vangen


Intro: Terranova heeft weer een nieuw album uitgebracht. Een plaat met deze keer vijf gloednieuwe tracks en zes oude tracks die in een nieuwe versie te horen zijn. Peace Is Tough klinkt als een gevarieerde, strakke cd met rock, big beats een vleugje triphop en een snuifje elektro.

Tekst: Menno

Genre: Elektronica, elektro, big beats
Bijzonderheden: Terranova is niet makkelijk in een genre te stoppen. En Peace Is Tough zeker niet, aangezien het muzikale spectrum van deze schijf erg breed is. Met elektrorock-tracks als 'Addicts', 'Kiss' en het wat bekendere 'When In Rome...' laat Terranova met Peace Is Tough horen dat het niet voor een gat te vangen is. Toch is het geluid vrij karakteristiek: het mengelmoesje van grote beats, elektrosnares en de ietwat donkere sfeer is onmiskenbaar voor Terranova. De vocalen op onder andere 'Walk With Me' en 'No Peace' zijn sterk en voegen echt wat toe aan de ietwat kille geluidslandschappen van het trio. 'When In Rome' had misschien beter met rust gelaten kunnen worden, maar dat is een kwestie van smaak. Over het algemeen is Peace Is Tough een sterk album en is er nergens een verflauwing te constateren, elke track is fris en de trackvolgorde doordacht.
Hoogtepunt: 'When In Rome'
Dieptepunt: Geen
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader! Enkel al door de varieteit in de tracks: van big beats tot en met elektrorock.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Dj Kicks: Terranova, Terranova - Hitchhiking Non Stop With No Particular Destination
Oordeel: 8

Meer info: !K7

Peace is Tough van Terranova is vanaf maandag 15 september verkrijgbaar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws