!K7 150 (!k7)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hieperdepiep: Hoera!Luisteren naar !K7 150

Intro: Het Duitse !K7 is een van de meest gewaardeerde eclectische, elektronische dancelabels die Europa rijk is. Ze bestaat nog geen tien jaar, maar heeft een catalogus waar een paard de hik van krijgt! Vandaar dat de 150ste cd-release groots wordt gevierd met een dubbelaar + dvd-release.

Tekst: Marcel

Genre: Tja... Eclectischer dan deze kun je ze niet krijgen.
Bijzonderheden: Over de successen van !K7 Kun je eindeloos schrijven. Enkele hoogtepunten? The K&D Sessions van Kruder & Dorfmeister natuurlijk! Of die fantastische X Mix-edities van Kevin Saunderson, Laurent Garnier en Dave Clarke (Electro Boogie Volume 1 & 2). Het label staat ook bekend om de Dj Kicks-serie, waarvan fijne edities van topartiesten als Thievery Corporation, Tiga, Smith & Mighty, Nightmares On Wax, Stacey Pullen, Claude Young en Carl Craig in menig cd-rek te vinden zijn. Verder briljante studioalbums van Tosca, Swayzak, Herbert, Rae & Christian en A Guy Called Gerald, maar ook allerlei vette singles en andere eclectische verzamelalbums. De hoogtepunten zijn verzameld op twee schijfjes, maar dat hadden er net zo goed tien kunnen zijn. In ieder geval zijn de tracks van Herbert, K&D, Swayzak, Terranova, Tiga, Rae & Christian en Ursula Rucker gecompileerd op dit wonderschone overzicht van !K7. Dat levert een aangename brei van house, broken beats, drum & bass en downtempo op. Als aanvulling op het muzikale geweld is een dvd bijgevoegd. Via het schijfje kun je een aantal grappige videoclips bekijken. Afgesloten wordt met fragmenten van een USA-tour van Kruder & Dorfmeister. Niet onterecht: het duo heeft !K7 op de wereldkaart gezet met hun K&D Sessions.
Hoogtepunt: Alles is goed, maar de tranen schieten me echt in de ogen als die bloedmooie housetrack van Herbert ft. Dani Siciliano met 'Suddenly' voorbij komt. Ook Ursula Rucker schittert met 'Supa Sister'. Goed gedaan, meid.
Dieptepunt: Hard to find.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een aanrader voor als je net komt kijken. Een twijfelgeval als je alle muziek van !K7 al in de kast hebt staan. Dan kun je beter je eigen best off maken.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Tosca - Dehli9 (!K7)
Oordeel: 9

!K7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws