Dave Gahan - I Need You Remixes (Mute)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Niet al te vlot



Intro: Dave Gahan bracht in juni van dit jaar het soloalbum Paper Monster uit. Reden daarvoor was toch vooral het feit dat de onderlinge relaties in de band al een tijdje niet zo lekker vlotten. De eerste single was dankzij een heeeele groovy Junkie-Xl remix een aardige klapper op de dansvloer. De nieuwe single moet het doen met wat minder tot de verbeelding sprekende remixen.

Tekst: John

Genre: Een muzikaal reisje van (Techno-)Engeland naar Ibiza(-Playa), en weer terug naar (Depri-)Engeland.
Bijzonderheden: De remix van Gabriel & Dresden is qua stijl vrijwel identiek aan Lexicon Avenues Dirty Sticky Floor remix. Vette beats & synths, het klinkt als techno, Underworld-style, dus deze kan best mee in een stevige set. Sterker nog, hij kan gelijk achter Lexicon Avenues remix van Dirty Sticky Floor aan gedraaid worden, het is bijna dezelfde plaat! Identieke beats en de volledig gestripte breaks geven je wel een beetje een deja-vu gevoel. Het geheel heeft dan wel iets meer drive, maar klinkt ook weer net zo onderkoeld. Maar dat alles geeft je natuurlijk wel het echte Depeche Mode gevoel! Minder leuk is dat, waar de eerste single ook nog eens een een geweldige remix door ons aller trots Junkie-Xl in petto had, deze het moet doen met een ultraslowe summerremix door Jay Dena, en een ook al niet te vlotte Ladytronremix. Denas' remix is een zeer vrije interpretatie, die daarmee zo op een Real Ibiza chillout-cd kan. Geknipt dus voor bij een ondergaand zonnetje, gezien vanaf het strand. Maar het is alweer september, helaas. Ladytron maakt er een traag en nogal somber eighties-electro(clash) nummer van. De stem van Dave word zo vertraagd dat het bijna lijkt of we naar Ian Curtis van Joy division luisteren. En dat is dan ook gelijk de sfeer van het nummer. En je weet hoe het met Ian afliep! Suicide, dus.
Hoogtepunt: Geen.
Dieptepunt: Ook niet.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een twijfelgeval, dus. Er zit geen remix bij die mij echt veel doet, maar als bijvoorbeeld Underworld, Ibiza en Joy Division jouw ding(en) zijn, moet je misschien toch maar eens luisteren.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Lees dit artikel, en je ziet ze al staan.
Oordeel: 6

Veel meer info & luisteren naar: Dave Gahan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws