Global Underground - Electric Calm V2 (GU)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Sterke chill-out van Global Underground


Intro: Na de low-key release van de eerste Electric Calm op Global Underground is er nu het tweede deel, Electric Calm V.2. Een fraaie mix van Forth, met een selectie aan prachtige soundscapes met af en toe het gekwetter van ritmes. Een mix die zijn geheimen niet snel zal prijsgeven.

Tekst: Menno

Genre: Ambient / Chill-Out
Bijzonderheden: Ambient was een van de eerste elektronische muziekstromingen die wegvoer van de dansvloer en in de huiskamer terechtkwam. En hoewel men kan zeggen dat het allemaal begon met Brian Eno in de jaren zeventig, de Ambient nam pas echt een vlucht begin jaren negentig, met als hoogtepunt het album van Global Communication in 1994. Daarna werd het weer wat 'stiller' rond de Ambient. Zo hoort het eigenlijk ook, rustig voortkabbelend door de jaren heen. Ambient is natuurlijk geen hapklare funk, of bikkelhard gebeuk dat meteen bevrediging brengt, maar is iets om even rustig van te worden. Even rustig zitten en relaxen. Zo ook met deze Global Underground release: een bijzonder fraaie mix met een uitstekende 'flow' erin en prachtige, gevarieerde soundscapes. Het is iets voor de diepe uren in de nacht, als men op bed ligt en rustig wil wegsoezen in de zoete slaap. Electric Calm V.2., met sterke tracks van Trafik en Pako & Frederik, is een goede begeleider in ieder geval.
Hoogtepunt: Het heeft weinig zin om er een track uit te pakken, het gaat om het geheel. En dat is goed te noemen.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, met de opmerking dat Electric Calm -echt- chillen is.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Global Communication - 76.14, Biosphere - Patashnik, Global Underground - After Hours
Oordeel: 7.5

Meer info: Electric Calm

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws