Africanism Allstars - Africanism 2 (Yellow)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De House-negrohut van oom Bob


Intro: Onder de noemer Africanism Allstars presenteert een groep artiesten waaronder Martin Solveig, Dj Gregory, Bob himself, Diva en Bibi een plaat vol percussieve dancefloortracks. Hoewel we het continent Afrika tijdens de mix steeds verder achter ons laten, is het wel een fijn doorstampende serie platen in the mix geworden.

Tekst: John

Genre: Een beetje Afrika en een beetje veel house.
Bijzonderheden: Aangezien Africanism vol.1 nog steeds niet verder als mijn verlanglijstje is gekomen, kan ik deze lekker onbevooroordeeld bespreken. Het geheel begint in ieder geval wel als een heet Afrikaans percussiefeestje. Helaas gaat het wel gelijk zeven nummers achter elkaar op hetzelfde ritme door. Niet dat die verder nou heel eentonig zijn, overigens. 'Viel ou la' is Afrika-export Caribean style. Classic housevocalen, hese zang en Spaanse gitaren in 'Wintersong' en 'Dont you go away'. Dan begint het feestje echt met een funky saxtrack, 'Macumba Walele'. Daarna neemt de housekolonist zachtjes aan het Afrikaanse continent over. De Afrikaanse percussie wordt een slaaf van de dansvloer. 4 to the floor penetreert de jungle. 'Heartbeat' mixt zelfs Giorgio Moroder met extra-vette beats. Afrikaanse invloeden blijven, maar stilletjes aan moet ook de eerste generatie afrokapsels met de handjes de lucht in. Afgezien van de eerste helft is dit verder gewoon een house-cd met een behoorlijke dosis percussie. Afsluiter 'Primavera' is zelfs bijna pure Italodisco. De titel dekt de lading dus ten dele, house wint, en zo hoort het uiteindelijk ook.
Hoogtepunt: Heartbeat
Dieptepunt: Niet aanwezig.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Tja, dat is moeilijk. Hoewel best goed, vind ik hem nou ook weer niet essentieel. Kijk maar hoeveel euros je nog over hebt, het is zeker geen miskoop.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Africanism 1?
Oordeel: 7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws