Alexkid - Mint (F Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Balancerend tussen pop en dance



Luisteren naar Mint

Intro: Vrijwel alle releases uit de F Comm-stal kun je blind aanschaffen. Labeleigenaren Eric Morand en Laurent Garnier hebben in tien jaar tijd van hun 'experimentele kindje' een volwassen dance-label gemaakt. Met artiesten als Jori Hulkkonen, Aqua Bassino, The Youngsters, LIorca en Scan X in de gelederen, gaat het F Communications anno 2003 voor de wind. Een van de jongste producers is Alexkid. Zijn tweede album ligt vanaf volgende week in de winkel.

Tekst: Marcel

Genre: Tussen dance en pop.
Bijzonderheden: 'De Franse Richard Dorfmeister', zo wordt Alexkid ook wel genoemd. En niet onterecht. De release van zijn zeer relaxt klinkende debuutalbum Bienvenida heeft de in Mallorca opgegroeide producer veel bekendheid opgeleverd. Dat resulteerde onder meer in een telefoontje van Jennifer Lopez: of hij de muziek wilde produceren voor de Tv-commercial van het luchtje 'Glow by JLO'. Alexkid is overigens meer dan een producer van elektronische muziek alleen. Zo speelt hij (bas)gitaar en keyboards, en klust hij bij in menig punkbandje. Dit hoor je terug op zijn tweede, meer volwassen plaat Mint, waarop zijn muziek wordt vergezeld van live gitaar, percussie en vocalen. Hierdoor vinden de nummers een goede balans tussen pop en dance.
Hoogtepunt: De mannelijke vocalist: een ware Lenny Kravitz-kloon.
Dieptepunt: Voordat je er erg in hebt, is het album - dat nog geen 50 minuten duurt - tot zijn einde gekomen. Wat is dit? Een maxi-single?
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Maar zijn eerste, meer rebels klinkende album Bienvenida is beter.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Miguel Migs - Colourful You (Naked)
Oordeel: 7,5

Alex Kid
F Communications

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws