Master-H - Thirteen (Soma)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Un autre sensation de la douce France


Intro: Master-H is een dj die de laatste jaren aardig aan de weg timmerde. Na zijn ontdekking door Laurent Garnier, draaide hij avond aan avond in topclubs in Parijs en New York, en Stuart van Slam en de rest van het Soma label ontmoetten hem uiteindelijk in Miami. In hun thuisstad Glasgow koppelden ze hem aan Andy Gillespie ,en daarmee ontstond deze uitstekende cd.

Tekst: John

Genre: Funky discohouse anno 2003
Bijzonderheden: Deze tweedemillennium disco-cd is de perfecte staalkaart van de nieuwe discosound. Subtiel geinjecteerd met allerlei andere dancestijlen hoor je een kristalheldere productie met moddervette beats langskomen. De basis van de sound is funky disco, met veel Chic-gitaartjes. Master-H giet daar dan steeds weer een sausje van invloeden overheen. Oude producers als Cerrone en Gino Soccio drukken duidelijk hun stempel op de muziek, maar samen met labelgenoten Silicone Soul zet hij ook nog even de standaard voor de Nu-disco. Alle nummers zijn behoorlijk opzwepend, maar blijven zelfs op laag volume leuk. Vernieuwend is het natuurlijk niet, (het blijft toch disco), maar elk nummer klinkt gewoon heel goed. Variatie is aanwezig, en ook de opbouw van de nummers is interessant genoeg. Met singles als 'Mayflower', 'Magic K' (een dj-favouriet), zomerhit in spe, 'Cest la vie' en nog veel meer vette dansvloervullers is dit een heel geslaagde plaat geworden. Joey Negro, watch out for the competition!
Hoogtepunt: De hele cd klinkt als een hoogtepunt.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader dus, mits je van D.I.S.C.O. houd.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Begin eerst maar eens met Joey Negro of Dimitri from Paris' A night at the Playboy Mansion. Of koop een Disco Kandi.
Oordeel: 8,5

Meer info: Master-H

Let op! Het album Thirteen van Master-h is pas vanaf maandag 8 september verkrijgbaar. Maar aangezien Master-H de komende weken enkele malen in Nederland te zien en horen is, besteden we nu reeds aandacht aan deze release.
Op 23-08 is hij in Parkzicht Rotterdam (heropening), 11-09 in Sol Amsterdam en op 15-09 in Las Palmas Rotterdam. En als dat dan net zo goed klinkt als de cd, wordt het zeker feesten!