Tom Noble-Tom Noble (Laws of Motion)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Vakmanschap maakt nog geen meesterschap

Intro: Van ex-drummer annex zanger in een Londense bluesband naar producer van loungy, chillout muziek. Dat is het pad wat Tom Noble tussen zijn zestiende en vijfentwintigste verjaardag heeft afgelegd. En in de tussentijd bleven er nog heel wat andere invloeden hangen, getuige deze plaat. Een nogal bonte verzameling songs, met o.a. ook Smoke City zangeres Nina Miranda. Muzikaal uitstekend, maar de amusementswaarde is helaas soms wel wat minder.

Tekst: John

Genre: Lounge, jazz, soul, chillout, reggae, ja, wat eigenlijk niet ?
Bijzonderheden: De plaat klinkt als het product van een muzikale spons. Tom start met funky soul, switcht dan naar Indiase Bollywood sounds, jazzy lounge, tutholabruiloftorgeltunes en Brazilie(met Nina natuurlijk), en passeert ook nog de stations reggae en romantica. Dat is helaas ook gelijk het zwakke punt van deze cd. Want als argeloze luisteraar hebben we toch vaak een zwak voor een bepaald genre. Tom verwerkt zijn invloeden niet in zijn nummers, maar maakt de nummers gewoon helemaal in de bijbehorende stijl. En dat maakt het geen echt prettige luistertrip. Complimenten voor het vakmanschap, maar kies a.u.b. een richting.
Hoogtepunt: Een echt hoogtepunt heb ik helaas hier niet gehad/gehoord.
Dieptepunt: Het gevoel na 18 nummers op rij.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Bagger zou een (onterechte) belediging zijn, maar ik kan hem nu ook niet echt aanraden!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De radio, daar draaien ze ook nogal gevarieerd (Arbeidsvitaminen?)
Oordeel: 5

Luisteren naar: Tom Noble

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws