Chester Beatty - Shot of Love (Tresor)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Funky, spacey technobrouwsel uit Japan

Intro: Funky techno opgevangen uit de ether van de kosmos, dat is wat Shot of Love is. Het zit vol met knipogen naar funky shit uit de jaren zeventig en weet dit moeiteloos te vermengen met stevig technogeram van het nu. Het resultaat: een funky, spacy technobrouwsel dat vrolijk de zomerse uitbundigheid bezingt.

Tekst: Menno

Genre: Techno
Bijzonderheden: Die zijn er zeker. De meest in het oog springende bijzonderheid van 'Shot Of Love' is de wijze waarop de boel is afgemixed. Het schijnt dat 'Shot Of Love' beluisterd moet worden alsof het een radio-uitzending is van een onbekend radiostationnetje. Wat je hoort zijn dus geen zuivere percussielijnen, maar een groezelig gemoffel, een brei van stevige technoritmes en samples van discoklassiekers. Het lijkt alsof je langs een zinderende festivaltent loopt: je hoort bassen die een aaneenschakeling zijn van doffe klappen en daaroverheen veelbelovende percussie. Kriebeltjes dus. De curieuze tracktitels zorgen ook voor extra aankleding, met 'Balance Of Power2 - Peace Across Ben Yehuda Street - Smader E' moet je gewoon wel met een mallotige radiopiraat te maken hebben die de boel op stelten zet. 'Shot Of Love' is precies wat het pretendeert te zijn: een flink portie vrolijk technogeram, gehoord door de wereldontvanger van opa.
Hoogtepunt: Balance Of Power2 - Peace Across Ben Yehuda Street - Smader E
Dieptepunt: het einde
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Iedereen die het lef heeft om zijn kunststukjes suboptimaal op een CD te zetten verdient een pluim.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: lastig
Oordeel: 8

Luisteren naar: Shot of Love

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws