Goldfrapp - Strict Machine (Mute)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Meer Goldfrapp dan Goldfrapp zelf

Goldfrapps tweede single van het album Black Cherry is een beetje een electroclashnummer, dat duidelijk naar de seventies/eighties synthsound verwijst. Een prettig nummer, maar nou ook niet al te bijzonder. Maar hier heb ik dan de remix-dubbel-twelve-inch door Ewan Pearson, en dat is andere koek. Ewan produceert o.a. nummers als Maas op het Soma label, en wat relaxter als World of Apples.

Tekst: John

En van deze maxi, de tweede single van Goldfrapp's recentelijk verschenen album Black Cherry, maakt hij een superhit. Want dit is een knaller eerste klas. Draaien is genieten. Zijn 'Extended Vocal' start als een hoekige Giorgio Moroderplaat, en bouwt langzaam op naar een Patrick Cowleymix a la 'I Feel Love'. De koortjes zijn nog meer Goldfrapp dan Goldfrapp zelf. De 'Stripped Machine Mix' start als Company B's 'Fascinated', en vult zich dan geleidelijk met Italosounds a la Cyber People of Casco. En de 'Munchen Maschinemix' combineert zelfs al deze elementen.

Dit alles klinkt misschien wat technisch, maar over je speakers klinkt het gewoon super. Lang geleden dat ik zo genoten heb van een dansplaat. Hij kan mee op trance, club en electroclash avonden. Koop deze maxi. Hij is echt goed! En mocht je het allemaal wat te gelikt vinden, dan is er altijd nog de gestoorde electromix van Rowan.

Meer info & video: Goldfrapp

Love2Party recensie: Goldfrapp - Black Cherry


De nieuwe (standaard)opmaak van onze recensies bevalt blijkbaar goed, dank voor alle positieve reacties daarop. Op dit moment hebben wij echter nog enkele recensies liggen, die nog niet volgens de nieuwe opmaak waren opgesteld. Onze excuses voor eventuele verwarring. Love2Party

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws