I Love Techno 2003 Presents Stanny Franssen (News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Krachtige mix ter voorbereiding op festival

Het gaat goed met het Belgische I Love Techno. Zo goed zelfs dat er besloten is om dit jaar voor het eerst outdoor te gaan. Het kille beurscomplex in Gent wordt ingeruild voor de natuurlijke omgeving van het Belgische Lommel. Op zaterdag 19 juli kunnen maar liefst 25.000 mensen terecht op vier podia voor een wervelend muziek spektakel. Naast zwaargewichten Dave Clarke en Sven Vath staan er ook de minder pompeuze artiesten. Voorbeelden daarvan zijn Deetron en Petar Dundov. Maar er is ook een housestage waar Roger Sanchez en Dj Sneak zullen optreden. Ondanks de naam lijkt er voor iedereen wel wat te vinden. Ter voorbereiding op deze mooie muzikale dag is er de gebruikelijke mix cd samengesteld. Ditmaal gemixt door de Belg Stanny Franssen.

Tekst: Iddo

In de 75 minuten durende mix komen 26 tracks voorbij. Vanaf het begin wordt er door de Belg, die voorheen vooral bekend was als G-Force, flink gas gegeven. Dj Rush en Thomas Krome zijn hierbij de smaakmakers. Het verdere verloop van de mix krijgt een tribal karakter. Achtereenvolgens komen platen van Stanny Franssen zelf, Len Faki, Ben Sims, Danilio Vigorito en Deetron voorbij. Momenteel behoren deze heren tot de top in de percussie techno. Deetron en Stanny Franssen zullen 19 juli ook op het festival te bewonderen zijn. Met name de Zwitser Deetron kan de grote verrassing worden. Na deze zonnige en swingende tribal momenten belandt de mix in een donkere fase.

Knallende techno van de bovenste plank, met veel rauwe ingredienten, neemt bezit van de geluidsinstallatie. Een van de betere tracks daarin is 'Kazoo' van Petar Dundov. Momenteel is deze track al veel in het circuit te horen. Dat Stanny Franssen de Nederlandse producers een warm hart toe draagt blijkt wel. Zo zijn Secret Cinema met '4th' en Scorp (Steve Rachmad) met 'Repaired' nadrukkelijk aanwezig. Toch weet Speedy J ze met 'Tanga' te overtreffen. Deze Rotterdamse producer brengt de mix tot een climax. Hierna begint de bescheiden afbouw met enkele tribal platen van Belgische bodem. Daaronder Marco Bailey met 'Capture' in de voortreffelijke Adam Beyer vs Henrik B remix. De laatste parel van deze krachtige mix betreft ook een remix. Het is de inmiddels door veel dj's grijsgedraaide 'Ignition Key' van Adam Beyer in de Speedy J remix. Een mooie voorbereiding op het festival.

Meer info festival en cd: I Love Techno

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws