7 Hurtz - Electroleum (Output)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Sleutelwoorden: dromerigheid en electro

7 Hurtz (Jean Jacques Perry en John Carpenter) maken muziek die het best valt te omschrijven als zomerse electro. Zweverige melodieen die vaak met een elektrosmaakje zijn afgewerkt zijn volop aanwezig op hun album 'Electroleum'. Maar het is niet enkel electro: de beats en melodieen sprankelen, de breaks zijn funky en de dansbaarheid is hoog. Genoeg om een luisteraar met een bevredigd gevoel achter te laten. Typisch zomers, dat wel, maar toch zeker een album dat zich weet te onderscheiden tussen alle anderen. En dat is in deze tijd van zomerreleases een goed punt.

Tekst: Menno

Met hun debuutalbum Audiophiliac oogstten ze al veel succes in 2000 en sindsdien is het duo bezig geweest met het huidige album Electroleum, dat bestaat uit dertien funky tracks die warm en veilig klinken. Elektroleum is namelijk helemaal niet koud, maar ideaal voor deze tijd van het jaar. Een track als 'Three Sisters' kan gemakkelijk opgezet worden als men is teruggekomen van een dag aan het strand en zich klaarmaakt voor een nachtelijk doorhalen. De funky ritmes en de zweverige, trance-achtige melodie zorgen voor een prima gevoel vol zomerse verwachting. 'Three Sisters' is een van de sterkste tracks van het album, maar de andere tracks volgen op de voet. 'Tokyo storm' is geweldig lo-fi met plokjes en tikjes en een knap in elkaar gevlochten melodie en 'Kaye' is volgegooid met funky shuffles.



Luisteren naar: Electroleum


Luister naar: Audiophiliac

Sleutelwoorden voor dit album zijn dromerigheid en elektro: elke track heeft deze elementen in meer of minder mate in zich en weet ze knap te combineren. Want Electroleum haalt zijn kracht uit de vorm waarin de melodieen zijn gegoten, het zijn de freaky synths, de wazige piepjes, de gelaagde composities. En dit allemaal ondersteund door funky beats die varieren van voortkabbelende 808's tot het betere shufflewerk.

Een punt van kritiek is toch wel op zijn plaats voor de laatste twee tracks van het album, namelijk 'Distance' en 'LVL'. Deze laatste twee tracks zijn chillout-tracks, en hoewel 'Distance' nog wel de moeite waard is, 'LVL' had beter weggelaten kunnen worden. Eigenlijk hadden de heren van 7 Hurtz knallend moeten eindigen, want dat is waar ze goed in zijn: stevige funky percussies met een metalliek elektrosmaakje. Electroleum is niet diepgravend of loodzwaar op de oren, maar luchtig en wiebelt als een puddinkje heen en weer op de ritmes, klaar om gegeten te worden. En het is overheerlijk.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws