Oxia - Vital Session a housytechno mix (Human)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een vitaal feestje van herkenning

De Franse dj Oxia laat niets aan het toeval over. Hij stopt zijn eerste mix vol met zekerheden en graaide daarvoor gretig werk van producers als Jeff Mills, Slam, Laurent Garnier, Deetron, Samual l Session en Monika Kruse bijeen. Weinig nieuws onder de zon voor de kritische luisteraar, en soms zelfs wat al te gemakkelijk, dat is zeker. Maar Oxia mixt zijn selectie lekker aan elkaar en houdt het ritme stevig genoeg om zelfs de verwende luisteraar aan het dansen te krijgen.

Tekst: Nico

Deze vitale sessie van de Franse dj en producer Oxia, aka Olivier Raymond, ligt al even in de winkels, maar de mix waarmee hij op plaat debuteert is te lekker om onbesproken te laten. Al in 1995 richtte hij samen met Kiko, tegenwoordig zijn muzikale partner in Phunky Data, het label Ozone Records op. In 1998 gevolgd door Goodlife Records dat hij samen met The Hacker en Alexandre Reynaud oprichtte. Toch is Vital Session pas het eerste mixalbum van de in Frankrijk redelijk bekend staande dj. En dat hij in de loop van de tijd een voorliefde voor stevige, funky en melodieuze techno heeft opgebouwd, is hierop maar al te goed te horen.


De kritische en verwende trainspotter roept na bestudering van de tracklisting ongetwijfeld dat er wel erg veel bekend materiaal in de mix zit. Dat klopt, zeker als je zelfs een 'Positive Education' van Slam voorbij hoort komen of 'The Man With The Red Face' van Laurent Garnier. Maar Oxia is geen muziekleraar die ons zo nodig met nieuw en onbekend materiaal meent te moeten opvoeden. Nee, Oxia wil maar een ding, en dat is de luisteraar aan het dansen krijgen. Daarvoor jaagt hij in rap tempo twintig tracks in de mix, zonder al te moeilijk te doen. Gerd, Jeff Mills, Umek, Samuel L Session, Oliver Ho, Deetron, The Hacker, Paralell 9, Andreas Kaufelt, Slam, Laurent Garnier, Monika Kruse en de onvermijdelijke eigen producties van Oxia, en dat allemaal uit de periode 1998 - 2001. Het "Donna Summer's I Feel Love baslijnensyndroom" is nadrukkelijk aanwezig in de mix en vrijwel iedere plaat is een feest van herkenning. En de wijze waarop Oxia ze aan elkaar plakt is gewoon te verleidelijk om stil te blijven zitten of azijn te gaan pissen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws