Spaceboys - Sonic Fiction (Nylon)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Bij voorkeur in de zon te beluisteren

Van dub en drum 'n bass tot acid jazz en funk: de Portugese Spaceboys - bestaande uit Joao Gomes, Tiago Santos en Francisco Rebelo - hebben op hun debuutalbum 'Sonic Fiction' alles uit de kast getrokken. Het resultaat is een fris assortiment aan funky electronische muziek.

Tekst: Menno

Het drietal vond het blijkbaar tijd om na twee 12-inches en verschillende samenwerkingen met mensen zoals Cool Hipnoise, Alter Ego en Mo'Horizons een album uit te brengen op Nylon Records. En na een aantal luisterbeurten blijkt wel dat ze hierin goed geslaagd zijn, want 'Sonic Fiction' is ontzettend fris, funky, warm en elektronisch. Het begint al met de jazzy worldbeats van 'Dizzy Odyssey' die halverwege overgaan in wat conventionelere dansritmes. Er is een afgeknepen trompetmelodie te horen die 'Sonic Fiction' een zeer soepel begin meegeeft vol positief bruisen. Ook vocalen zijn vertegenwoordigd in de vorm van de klanken van Kika Santos op 'In An Outer Space', de praatgrage Kalaf die de superfunky track 'Moonshrine' aan elkaar babbelt en Valerie Etienne op 'Space Is the Place 2003'.

De laatste track van de CD is de Swag Full Moon Dub remix van 'Moonshine' en is kleddernatte funk, superstrak afgemixt en een ideale uitgeleide van deze schijf. 'I Was Here' is een ijzersterke dubby track die swingt tot het avond gloren. De Spaceboys hebben erg veel moeite gedaan om hun CD goed te laten varieren, Shooting Star bijvoorbeeld is een zwoele drum 'n bass track en 'Eclipse' gaat meer de downtempo-kant op. Elke track heeft vanwege deze varietiet zijn eigen smaakje, hoewel Kika Santos en Valerie Etienne nou niet echt ontzettend veel van elkaar afwijken. Op dat soort minuscule dingetjes nagelaten, is 'Sonic Fiction' absoluut de moeite waard om te beluisteren in de zon. Want laidback muziek waar de vermoeide luisteraar zich goed bij kan ontspannen hoort bij voorkeur in de zon beluisterd te worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws