Da Minimal Funk 3 mixed by Steve Bug (Poker Flat)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Da Laid Back Funk van Bug

Steve Bug mag gerust tot de pioneers van het 'minimalisme' worden gerekend, een stroming die binnen de dance de afgelopen jaren een genre op zich is geworden. Met zijn ingetogen housy techno op Da Minimal Funk krijgen we een voorproef op zijn dj-sets op 5 Days Off in Amsterdam en 10 Days off in Gent komende maand, die dan ook onderdeel uitmaken van zijn "Da Minimal Funk tour". Althans, wat de eerste cd betreft; een strak gemixte set van Bug waarvoor hij een selectie tot op het bot gestripte house, techhouse en ingetogen techno uitkoos. De tweede cd is meer voor het thuisfront en biedt een breed scala aan relaxte grooves, broken beats en rustieke downtempo.

Tekst: Nico
Foto's: Poker Flat


"Da Minimal Mix" is de titel van de eerste cd. Een strakke mix zonder fratsen, kunstjes, climaxen of prikkelende uithalen, en met een opbouw die al even minimaal is als de muziek die Bug ervoor uitkoos. Een vloeiend geheel, gemixt met final scratch, dat begint met de door Detroit techno geinspireerde 'My Inspiration' van Frankman en eindigt met de ronduit saaie en slome cover van 'Baby Wants To Ride' van Freestyle Man. Het maakt maar al te duidelijk dat de mix van Bug het niet moet hebben van zijn climaxen en opbouw. Bug gaat voor een prettig in het gehoor liggende mix met tracks en remixen van o.a. Carl Craig, H-Foundation, Chris Lum, Freaks, Scott Page, Jeff Samuel, David Duriez, The Jackals en Fries & Bridges. Binnen de zestien tracks zijn er genoeg uitstekende tracks, maar als geheel kabbelt het prettig door, zonder ergens eens even lekker tegen de stroom in te gaan. We mogen aannemen dat Bug tijdens zijn "Da Minimal Funk Tour" wat enthousiaster met peper strooit om de dansvloer met wat meer pit te injecteren.



Luisteren naar: Da Minimal Funk Vol. 3

Dan "Da Laid Back Funk", de tweede cd, waarop tien tracks (niet gemixt) voorbij komen. De sfeervolle opening met 'Shimmer' van Eerik belooft gelijk veel goeds. Jazzy deephouse op een gebroken beat basis, of zoiets. Heel atmosferisch, relaxt maar toch behoorlijk groovy. 'Are U Vegeterian' van Joakim is ook zo'n sfeervolle, hypnotiserende track met een twinkelende electro synth, speelse claps en afgevlakte vocalen als basis. Ook Sunday Bruch kan weinig kwaad doen, met hun zweverige soundscapes en borrelende synths over zacht roffelende breakbeats in 'Midnight Walk'. Na het sprankelende intro van Jimpster's 'State of Mind' verwacht je een opgefokt en ratelend drum n bass ritme, maar in plaats daarvan komen Jamie Odell en Simon Jinadu met een pure soulsong. John Tejada, ook geen onbekende, komt met heel wat vettere electro-funk met hoofdrollen voor een dwingende baslijn en kronkelende synths. En dan heb je Ursula Rucker feat. Mad 7, Brain on Drugs, Antonelli Electr., Kojak en de Jimpster remix van Intelligent Jazz' 'Bionics' nog te gaan. Met als belangrijkste verschil met cd1, dat je bij deze cd wel regelmatig opveert om de tracklisting na te kijken om te checken wie de leverancier van het lekkers is. Een prikkeling die helaas niet echt uitgaat van de mix van Bug op de eerste cd.

Love2Party impressie: Steve Bug

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws