Nite:Life 14 - Dirty Grooves by Pete Heller (NRK)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dieper dan de diepste oceaan


Pete Heller. Waar kennen we die ook alweer van? Hij was - samen met Terry Farley - verantwoordelijk voor de house-anthem 'Ultra Flava' en scoorde een clubhit met 'Big Love'. Gedurende zijn carriere heeft de producer zich grotendeels geprofileerd als remixer. Zo hoor je het ene jaar - met remixes voor Daft Punk, U2 of Chemical Brothers - veel van hem, het andere jaar maar weinig. De veertiende editie van Nite:life biedt uitkomst om te laten horen dat Heller in ieder geval een uitstekende dj is.

Tekst: Marcel


Heller opent diep, erg diep. 'Let me take you on a trip. Just a simple journey. A journey full of sounds and beats', zegt een zwoele vrouwenstem aan het begin van de cd. Via tracks van Sirus, Rulers of the Deep en Joeski & Dj Chus brengt Heller ons naar de bodem van de diepste Oceaan. Dirty Grooves, zo bestempeld Heller zijn geluid als dj. En smerig dat hij draait? Net als je denkt dat hij de dansvloer zal laten ontploffen, houdt hij in. En dan nog eens. En nog eens. Vervelend? Integendeel: spannend juist.



Luisteren naar Dirty Grooves

Gedurende de mix brengt Heller wat meer versnelling in zijn muziek, via de spannende tech-house van Smith & Selway, de percussiehouse van Afrodeep vs. Kult of Krameria en de melodieuze techno van dj Rolando aka Los Hermanos (met de track Quetzal: de nieuwe Nights Of The Jaguar!). Heller sluit melodieus af met zijn eigen productie 'The Look, The Feel', om het feest compleet te maken met de indrukwekkende technotrance op een van de mooiste producties van vorig jaar: 'Sugarhigh' van King Unique.

Ook het veertiende deel van Nite:Life is weer een spannende en niet alledaagse aflevering in de verzadigde markt der mixcompilatie. Na supersterke edities van onder andere Jamie Anderson, Danny Krivit en Joey Negro, maakt ook Pete Heller indruk. De Brit heeft verschillende gezichten. Hij draait en produceert soulvolle house, donkere progressive en melodieuze techno. Op dit mixalbum komen deze gezichten samen, en krijg je een compleet beeld van Pete Heller.

NRK

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws