DMC presents SUV - a live drum 'n bass mix (DMC)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Drum 'n bass met sunkissed latin rhytms


Dj Suv is een van de leden van de Full Cycle Crew: een collectief dj/producers dat apart en met elkaar platen uitbrengt, met als bekendste gezamenlijke exponent Reprazent. (Je weet wel, die formatie die successen boekte onder leiding van Roni Size) Ze hebben ook een eigen website, die ik je van harte af kan raden. De meeste links werken niet en je wordt er niet veel wijzer van.

Tekst: John


Dit album - live gemixt - is Suv zijn mixdebuut. Het is een pittige mix van drum 'n bass en dub. Het tempo ligt gelijk al lekker hoog en versnelt ook nog eens tijdens het verloop van zijn mix. Suv beweert nogal beinvloed te zijn door latin sounds, maar daar is in het eerste stuk niet zoveel van te merken. Afgezien van de opening door Suv zelf (i.s.m. Max de Castro) en zijn track met Patricia Marx (twee volbloed Brazilieros), horen we vooral typisch, Engelse sounds, zij het in een zomers jasje.


Nummers van Total Science, Smith & Mighty en van J.Majik moeten de liefhebber van de wat zonnige drum 'n bass al een indruk geven van het geluid tijdens het eerste gedeelte van de cd. Pas vanaf nummer 13 komt de latinsound vol in de mix, en wordt de sfeer wat meer laidback. Mooie nummers van o.a. Nutone, Infrared en Greg Packer trekken mijn wat verslappende aandacht weer helemaal terug naar het album. De laidback sfeer heeft overigens wel een moordend hoog bpm-gehalte. Voor iedereen die een pittig feest wil geven - of een opkikkertje kan gebruiken - is het album een aanrader. Mits je bestand bent tegen 71 minuten hevige drums en bassen. Een sound die voor Nederlanders, al sinds zijn bestaan, wat moeilijker in het gehoor ligt dan bij de Engelsen.

Full Cycle
DMC presents Suv

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws