Truby Trio - Elevator Music (Compost)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Truby Trio komt naar je toe deze zomer!

Samen met Christian Prommer en Roland Appel (van o.a. Fauna Flash, en samen met Peter Kruder, Voom : Voom), vormt Rainer Truby al sinds 1997 het Rainer Truby Trio. Onder die naam brachten ze diverse singles uit, maakten een Dj-kicks-cd op K!7, en remixten een hele rits platen. Nu is er dan eindelijk een volwaardige cd van het trio, en volwaardig is ie zeker! Door het fuseren van een veelheid aan stijlen, is het onmogelijk om ze in een hoek te plaatsen. Ondanks de veelzijdigheid aan genres, stijlen en ideeen weet het Truby Trio toch een heel eigen geluid te creeeren. De meeste nummers lonken naar de dansvloer, maar zijn melodieus en pakkend genoeg om thuis, in de auto, op het strand en op het terras gedraaid te worden, en bij voorkeur niet al te zacht!

Tekst: John
Foto's: Compost Records


Met de zomer in aantocht komt Truby Trio met een plaat die je ongetwijfeld vaak tegen zal komen de komende maanden. Door zijn toegankelijkheid, dansvloervriendelijkheid en zonnige sferen is het een plaat geworden die je in de auto opzet als je schuifelend in de file staat voor het strand. Die je uit de speakers hoort komen als je je eerste cappuccino bestelt als je dat strand eindelijk hebt bereikt. Een plaat voor tuinfeesten, terrassen, stranden, auto's en huiskamers die wel wat zonnestralen kunnen gebruiken.

De drie mannen achter Truby Trio, en vanaf het eerste begin deel uitmakend van de Compost familie; Rainer Truby, Christian Prommer en Roland Appel werpen zich op als strijders tegen de zielloze achtergrondmuziek en gezapig klankbehang dat liften en openbare gebouwen bevolkt. Vergis je niet; met deze gladgestreken muziek heeft Elevator Music weinig van doen. Het trio strooit wat chilipeper door hun aanstekelijke mix van brazil, latin, afrobeats, groovy disco, soul en jazzy dance, en bouwt een lekker zomers dansfeestje. Niet al teveel pepers, niet genoeg volgens sommigen, Truby Trio houdt het allemaal toegankelijk en pakkend en probeert, met de zomer in aantocht, een groot publiek te behagen. En het moet gek lopen als dat niet gaat lukken.



Meer info: Compost Records

Na een kort jazzy intro volgt 'Universal Love' een ouderwets lekkere seventies disco-boogie plaat met vocalen van Marcus Begg. Deze soulzanger uit Londen werkte eerder met Modaji, Nathan Haines en de chemie tussen Begg en het Duitse trio levert een aanstekelijke groovy feel good and happiness plaat op. Hoe kan het ook anders met zo'n titel. 'New Music' is allesbehalve nieuw, maar wel erg lekker. Een discostamper, a la Joey Negro, a la nu dus. Met 'Runnin' zakken we af naar Afrika, waar zangeres Wumni ons met bezwerend gezang, gehijg en gekreun opzweept over lekkere claps, blaaspartijen en percussie. 'Jaleo' is een Flamencostamper, vol Spaanse gitaren, castagnetten en met gepassioneerd zingende Mallorcaanse zangeres Concha Buika.

Nog veel meer passie, in zwoele sambadisco verpakt, en met warme zang van Marcia Montez, in 'Alegra 2003'. Dan nemen ze weer een bossaritme, pitchen het op tot een ware Drum n Bass knaller, en met bongos en traditioneel Braziliaans mannenkoortje, creeren ze met 'A Festa' een zomerse feestplaat. En we blijven feesten met 'A Gogo, een latin Drum n Bass feestplaat met trompet en vrolijke chants. Al staat drum n bass hier dus voor toegankelijke, opzwepende & aanstekelijk vrolijke ritmes! De rest van de plaat bevat ook nog afrobeats,jazzy sounds(zelfs jazzy R&b) en nog veel meer moois. Heel afwisselend, en het klinkt als een klok!(maar dan 1 die ook instrumenten bespeelt). Niet moeilijk doen, niks intelligent gefriemel in de marge. "Jumping from broken beats, via Latin drum 'n' bass, to slow and mellow funk". De zomer is in aantocht en daar kom je Truby Trio ongetwijfeld overal tegen!

Om te beginnen op World Port Jazz waar Truby Trio op vrijdag 27 juni zal aantreden in Las Palmas op dezelfde avond als Michael Reinboth (Compost), Dego, Theo Parrish en Kareem Raihani. Zaterdag 2 augustus zal het trio zijn aanstekelijke grooves loslaten op het Dance Valley publiek.

Truby Trio - Elevator Music (Compost) is vanaf maandag 2 juni verkrijgbaar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws