Pascal F.E.O.S. - Self Reflexion (PV Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Tijdloos album van F.E.O.S.!



Al ruim achttien jaar is de in Frankfurt woonachtige Pascal F.E.O.S. bezig met het draaien en produceren van electronische muziek. In al die tijd heeft hij zijn eigen stijl behouden. Die speciale muzikale momenten die hem vroeger inspireerden tot het maken en draaien van muziek, heeft hij teruggebracht op zijn nieuwe plaat 'Self Reflexion'. Dit door middel van loopjes, baslijnen en teksten. Voeg hier de typische F.E.O.S.-groove - die we al kennen van zijn vorige album 'From the Essence Of minimalistic Sound' - aan toe, en je hebt een ijzersterk album dat velen versteld zal laten staan.

Tekst: Mark


Tracks als 'Flashed Back', 'Stream Electric' en 'Audiophonie' grijpen aan door de indrukwekkende synthgeluiden. En dat is nogal een understatement, want je adem blijft even stilstaan als het hoogtepunt van de tracks daar is. De enige twee nummers met vocalen op dit album zijn in samen met Anthony Rother (die op 31 mei tijdens 'On' in Off Corso te bewonderen is) gemaakt. 'Mindtouch' heeft de meest herkenbare Rother-stempel met zijn diepe bassen, donkere synthgeluiden en zware stemmen. 'Self Reflexion' swingt daaraantegen net iets te veel en is misschien wel de minste track van allemaal.

De openingstrack, 'A Split Second', en 'XLR-8' lijken te bestaan uit wel twee of drie verschillende nummers. Geweldig om te horen hoe je door het veranderen van sommige elementen zoals baslijnen of het toevoegen van keyboards een track totaal anders kan laten klinken. Gooi de pitch van het nummer 'Loosin America' een stuk omhoog en het is verplichte kost voor in een set van Adam Beyer of Chris Liebing: pumping beats en hi hats met daaronder een baslijn die ieder soundsysteem zou doen verbleken!



Beluister een aantal albumfragmenten

'F.E.O.S. Jazz' en de afsluitende track 'Down to Earth' verdienen een speciale vermelding. De eerste omdat dit misschien wel de beste track van het album is. De sound is eigenlijk heel simpel maar zo happy dat je meteen een glimlach op je gezicht krijgt en begint te swingen. Dan is daar de laatste track. Wat kan muziek je toch meenemen op verre reizen. Het ultieme nummer voor dagdromers laat je meevaren op een langzame drum&bass lijn, snare drums en zweverige elementen. Prachtig!

Helaas kun je op papier nooit precies in alle woorden omschrijven hoe je muziek beleeft en ik zou dan ook aanbevelen om dit album zelf te gaan luisteren. Tien van de dertien tracks zijn door Pascal zelf geproduceerd, maar bij de uitwerking heeft hij hulp gehad van mensen als Peter Haubfleisch, Gabriel Le Mar en Attilio Messina. Self Reflexion is zonder meer een tijdloos album.

Pascal F.E.O.S.
PV Records
Gem Store

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws