Fabric 08 - Radioactive Man (Fabric Series)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hijgende vrouwenvocalen, vocoders en een 808

Radioactive Man laat in deze quasi-mix - het is meer een aaneenschakeling van platen - zien dat elektro toch ook vooral erg dansbaar kan zijn. Met tracks en remixen van 2 Lone Swordsmen, Anthony Rother en Kitbuilders zorgt Radioactive Man voor een stevige reis langs frisse en expliciete danselektro. Oude vertrouwde 808 geluiden en vocoderstemmen, maar ook 'four to the floor' baslijnen voor het danswerk en zelfs hier en daar een verdwaalde two-stepplaat.

Tekst: Menno

Radioactive man, of beter Keith Tenniswood van 2 Lone Swordsmen, produceert onder deze naam pure elektro en dat is zeker te horen op deze mix van de Fabric Club. Volgens eigen zeggen wilde hij de sfeer vastleggen van de 'Haywire Sessions' die in Fabric gegeven worden. De eerste tracks van deze mix van het Fabric label hebben een vrij rustig tempo, met kolossale muren van lage bassen. En dat is waar deze CD om draait: laagte. De twee mixen van 2 Lone Swordsmen vormen de introductie van de mix. Elektronica met rare vocalen van Dot Allison en zoemende baslijnen. Toch is de keuze niet te gemakkelijk of te simpel en de bekende zaagtonen zijn ook weer rijkelijk aanwezig. Het gaat ineens een stuk sneller als Imatran Voima met hun 'In/Out' een klassiek klinkende elektrotrack laat horen. 'In/Out' zit vol hijgende vrouwenvocalen, vocoders en een 808: een bekend en beproefd geluid.

De track erna steekt zonder twijfel met kop en schouders boven alle andere tracks uit wat dansbaarheid betreft. Een onvervalste vloervuller vol met laagte en no-nonsense sfeer: Koma + Bones' 'Powercut' is dansbaar, dik en elektro. De toon voor de rest van de mix is in ieder geval gezet. De daaropvolgende tracks zijn allemaal erg dansbaar en missen hier en daar wat karakteristieke elektrosferen die men wellicht zo gewend is. Het gaat toch soms allemaal net even wat anders. Het lijkt soms een beetje op vervlakking van het geluid, omdat de nadruk op dansbaarheid en reuzereuzebassen ligt en niet zozeer op de sferen, maar dat is illusie. Wat objectief te constateren valt is dat er in deze mix kwaliteit te horen. En bas. Heel veel bas.

Radioactive Man gaat na zijn eigen 'Ave That' ineens de two-step kant op met wat platen van Tim Wright, daarna zijn de Kitbuilders te horen met hun Duitse geluid. De mix eindigt met een expliciet synthcore pandemonium van Disco D ft. Princess Superstar. 'F**k Me On The Dancefloor' laat weinig mysterie over. Ja, deze mix zoeft je oren in en houdt je goed wakker.

Meer info: Fabric London

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws