Swag - No Such Thing (Swag)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Tweede Swag-album productioneel van zeer hoog niveau


De Britse formatie Swag, bestaande uit dj/producers Chris Duckenfield en Richard Brown, kennen we vooral van remixen voor artiesten als Bjork, Groove Armada, Ian Pooley, Herbert en Blaze. Maar dat ze het produceren van funky en jazzy house alleen ook prima af gaat, wordt bewezen met het tweede Swag-album No Such Thing.

Tekst: Marcel

Chris Duckenfield (muziekrecensent voor Jockey Slut) en Richard Brown (in het verleden co-producer van o.a. Nightmares On Wax, Bjork en Autechre) werken al meer dan tien jaar samen. Dat het duo sinds de kennismaking nooit heeft stilgezeten, valt te herleiden uit hun indrukwekkende discografie. Al meer dan 100 releases kwamen er van hun hand, veelal remixen. Maar ook (mix)albums, maxi's en een hele rits 12"-es, onder een verschillend aantal pseudoniemen.

Op No Such Thing laat het duo horen, waar het goed in is: het produceren van warme, funky house. Van elk nummer druipt de funk werkelijk af! Alhoewel het geluid over het algemeen erg housy is, laten Duckenfield en Brown horen dat ze ook prima uit de voeten kunnen met electro, broken beats en downtempo. Op vier tracks komen vocale bijdragen voor. De Braziliaanse zangeres CYZ en de Britse Nesreen Shah maken het album net ietsjes toegankelijker, als de sound een overheersend underground karakter dreigt te krijgen.



Luisteren naar No Such Thing

No Such Thing is niet alleen een album bestemd voor de echte liefhebbers, maar vooral voor hen die veel waarde hechten aan kwaliteitsmuziek en messcherpe producties. Houd Swag de komende tijd in de gaten. In het najaar verschijnt een verzamelalbum op Peacefrog, met daarop de beste Swag-remixen van de afgelopen tien jaar. Is dit nieuwe studioalbum al een 'must buy', dan wel die aanstaande remixcompilatie.

Swag

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws