Phil Asher 02 (Trust the Dj)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

'Boss of the broken beats' levert indrukwekkend mixalbum af


Broken beats zijn hot! Niet alleen in Londen leeft deze muziekstroming momenteel helemaal op, ook vanuit Nederland en Duitsland verschijnen de laatste tijd veel mooie releases. Genoeg redenen voor het Trust the Dj-management om eens een broken beats-mixalbum uit te brengen. Of, zoals op het cd-hoesje staat vermeld: een eclectische verzamelaar. Een leuke klus voor de muzikale kameleon Phil Asher. Hij weet als geen andere een geweldige, zeer gevarieerde Trust the Dj-editie af te leveren.

Tekst: Marcel

In Engeland geldt Phil Asher als 'the boss of the broken beats'. Geinspireerd door zijn vader, begint de Brit in zijn jeugd met het verzamelen van soul, jazz, latin, funk, pop, en discoplaten. Vaderlief werkt in een platenzaak, en brengt alle nieuwe muziek mee naar huis, veelal bestemd voor kleine Philly. Zoende zijn de muzikale interesses opgewekt, en start Asher met draaien. Het klassieke 'hoe ben ik dj geworden'-plaatje dus.

Ondanks dat de naam Phil Asher bij weinig mensen een belletje zal laten rinkelen, is hij een levende legende. Samen met Luke McCarthy vormt hij het veelzijdige Restless Soul-productie team. Daarnaast werkt hij regelmatig met broken beats en nusoul & funkspecialisten als Mark de Clive-Lowe en Modaji samen. Hij heeft meer dan 30 singles en 50 remixen (voor onder andere 4 Hero, Jamiroqai en Tito Puente) achter zijn naam staan. In 2002 brengt hij, in samenwerking met de saxofonist Nathan Haines, een live-jazz album uit. En momenteel werkt hij aan een soloalbum.Luisteren naar Phil Asher 02

Na het succes van zijn eerste Trust the Dj-verzamelaar en de 11 edities van Jazz in the House op Slip 'n Slide, is zijn tweede PA-album een feit. Waarmee Asher vooral indruk maakt is de opbouw van deze mix. Heel subtiel start hij met warme broken beats, nujazz en soulmuziek van artiesten als Seji, Mark Force en Madoji. Langzamerhand brengt hij meer swing in de muziek en is het vocale deephouse die de dienst uitmaakt. Blaze, Restless Soul en wederom Modaji leveren stuk voor stuk geweldige bijdragen af. Dit is de muziek waar onze Gerd zo warm van wordt. Muziek die het deze zomer helemaal zal gaan maken.

Tracklisting:
1) Seiji '3 - Dom' (Bugz in the Attic)
2) Nature's Plan - 'Smile' (Far Out)
3) Mark Force - '40 Days and 40 Nights' (Bugz in the Attic)
4) Rich Medina - 'Minstral Speak' (Diaspora Recordings)
5) MusicLoveLife - 'The Bass Don't Stop' (Nepenta)
6) Modaji - 'Things You Do To Me' (Papa Records)
7) Mustang ft Vanessa Freeman - 'Give a Little Love' (Freedom Soundz re-edit Visions Inc Rec)
8) 2nd Generation - 'Illujan' (Super 8)
9) Alma Horton - 'Lies' (Diaspora Recordings)
10) Blaze - 'Breathe' (Kickin' Music)
11) Povo - 'Uam Uam' (Raw Fusion)
12) Restless Soul - 'Peace in My Life' (Clairaudience)
13) Vaceo - 'Time' (Chillifunk)

Trust the Dj

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws