Progression Sessions Live at The End (Good Looking)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dubbele drum & bass-pret, met of zonder Mc

Na Progression Sessions-edities opgenomen in Japan en Amerika (vol. 6 & 7), vonden LTJ Bukem en MC Conrad het hoog tijd om een gig vanaf hun residency live op cd te registreren. Dit keer de Londense club The End, waar maandelijks de befaamde Progression Session en Cookin'-avonden plaatsvinden. Elke tweede vrijdag van de maand is de club bomvol. Natuurlijk komen de bezoekers niet alleen massaal opdagen voor Bukem en zijn Good Looking-artiesten, ook de gastoptredens van dj's als Dave Angel, Derrick May, David Holmes, Roni Size en onlangs zelfs Herbie Hancock realiseren maandelijks een uitverkocht huis.

Tekst: Marcel

De een vindt het helemaal niets, de ander gaat er helemaal van uit zijn dak: een continu terugkerende Mc/rapper als Conrad Thompson. LTJ Bukem beseft dat dondersgoed en heeft zodoende besloten om speciaal voor elke Progression Session-release een extra instrumentale cd te persen. Zo ben je niet altijd verplicht om naar de raps van Conrad te luisteren. Je kunt over zijn inbreng van mening verschillen, maar waar je niet onderuit komt, is dat de Brit een goede is van zijn soort! Op zijn eigenzinnige wijze weet hij het publiek altijd te boeien. Hij heeft in de loop der jaren veel waardering gekregen voor de manier waarop hij zijn grappige, rijmende lyrics aan de man brengt.



[ilink mms://213.151.33.108/promos/sessions8.asf]Luisteren naar Progression Sessions Vol 8

Via tracks van louter Good Looking-artiesten weet Bukem er dit keer weer een feestje van te bouwen. De meest opvallende naam op de tracklisting is de Japanse dj/producer Makoto. Van hem krijgen we drie exclusieve albumtracks te horen (afkomstig van het langverwachte debuutalbum dat in mei zal uitkomen). Verder drie atmosferische bijdragen van de relatief onbekende Vice Versa, Greenfly en Greg Parker. De sfeer is over het algemeen warm, de sound melodieus en jazzy. Wie al een aantal oude exemplaren van deze serie in zijn kast heeft staan, weet wat hij kan verwachten. Heb je nog geen kennis gemaakt met Progression Sessions, dan is het zaak om je als de donder naar de platenzaak te begeven! Of wees erbij als LTJ Bukem en zijn vrienden bij jou in de buurt komen optreden. Na een succesvolle avond in Off Corso tijdens het Rotterdamse Film Festival, schijnt hij dit jaar nog een keer naar Nederland te komen.

Good Looking
The End

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws