2CD's & MP3's / Single (Novamute)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

een lekkere groove

Begin april lag de dubbelaar in de winkel. Onder de alleszeggende titel '2CD's & MP3's' verzamelde het Engelse Novamute label zestien audiotracks, met daarnaast ook nog eens 28 mp3 files, waaronder b-kantjes en remixen. Een gedegen kennismaking met het label Novamute, maar voor de wat meer doorgewinterde luisteraar niet al te veel nieuws te bekennen. Van de zestien audiotracks verschenen er veertien stuks eerder, alhoewel vaak alleen op vinyl. De enige twee exclusieve tracks zijn remixen van Luke Slater's 'Nothing at All' en S.I. Future's 'Eurostar'. Deze twee remixen verschijnen nu onder de titel 'Single' op 12-inch, voor de dj die vinyl toch verkiest boven een mp3-file.

Tekst: Nico

Luke Slater - Nothing at All ("reason:hois": console remix)
Het originele nummer interview dat Love2Party met hem had, reageerde hij als volgt: "Het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen met de muziek die je maakt. En ik kan gewoon geen muziek maken op verzoek. 'Allright On Top' is een album dat ik al jaren wilde maken." De remixen, op de singles die werden uitgebracht, vonden hun weg wel naar de dansvloeren en de thuisdj's. Minder nadruk op de vocalen van Ricky Barrow, meer aandacht voor de muziek. Zo ook op de funky tech-house remix die Console maakte van 'Nothing at All'. De vocalen van Barrow, zijn door de vocoder gehaald en zitten subtiel verstopt tussen de funky baslijnen en aanstekelijke synths. Met een niet al te stevige beat eronder heb je zo een lekkere groove, die behaaglijk dicht tegen deephouse aanleunt.

S.I.Futures - Eurostar (FX Mix)
Op zijn eerste album voor Novamute: The Mission Statement laat S.I.Futures aka Si Begg, zich niet beperken door stijlen en genres. Naar hartelust draait hij aan de knoppen van zijn machines om die vervolgens al grommend, schurend, piepend, bliepend en knorrend een hele berg dansbare digitale shit over ons uit te laten spugen. Een drukke en hectische maar uitdagende en fascinerende trip vol vierkwartsmaten, stuiterende electrobeats, funky spacedisco en industriele knisperende breakbeats. De single 'Eurostar' onderging al vele remixen, o.a. van Dave Tipper en Sven Vath, maar werd voor deze gelegenheid door S.I.Futures, aka FX zelf onder handen genomen. Met een lekkere stuiterende electrodiscopophousewavetechnobreakbeat mix van de Krafwerk hommage van S.I.Future, die bubbelt en borrelt dat het een lust is.


2CD's & MP3's
Het zijn de twee niet eerder verschenen tracks die op de verzamelaar 2CD's & MP3's staan. De veertien andere tracks van Novamute artiesten als Plastikman, Speedy J, Umek, Cabaret Voltaire, Acid Casuals, Earnest Honest en Nitzer Ebb zagen eerder het daglicht, veelal alleen op vinyl. Voor een echte verzamelaar misschien weinig nieuws onder de zon, de niet al te fanatieke trainspotter vindt hier toch echt wel een fraaie collectie. De 28 mp3 files zijn ongetwijfeld interessant voor de wat meer bedreven techneuten, de zestien tracks bieden een goed beeld van het Engelse electronicalabel Novamute.

Meer info: Novamute

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws