Mint Royale - Dancehall Places (Faith & Hope)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Gevarieerde danceplaat met veel popinvloeden


Hou je van de Propellerheads, Dub Pistols, Moby en Fatboy Slim? Dan is het nieuwe album van het Britse Mint Royale jou op het lijf geschreven! Producers Neil Claxton and Chris Baker hebben vooral een euforisch album gemaakt. Een gevarieerde plaat waarop verschillende elektronische muziekstijlen de revue passeren. Met bijdragen van onder andere Pos van De La Soul, Jez Williams (Doves) en Robbie Robertson (Valve). Bovendien is Dancehall Places afgemixt door Chemical Brothers' engineer Steve 'Dub' Jones. Het zijn dus niet de minste muzikanten die aan dit project mee hebben gewerkt.

Tekst: Marcel

De single 'Sexiest Man In Jamaica' is tot nu toe het enige, bekende wapenfeit van Mint Royale. En het zal zeker niet de laatste zijn, want dit album telt nog wel een aantal andere potentiele (club)hits. Eendagsvliegen kun je de producers achter deze formatie sowieso niet noemen, want ze zijn al jaren succesvol als remixers (voor onder andere The Stone Roses en Boyzone) en producers (voorheen The Mint Gun Club). Kortom, Neil Claxton en Chris Baker hebben hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend.



Luisteren naar Mint Royale

De kracht van Dancehall Places is niet alleen de originaliteit van de muziek, het is vooral de sterkte van de producties. Je hoort van begin tot eind dat hier ervaren muzikanten aan hebben gewerkt. Natuurlijk, soms kiest het duo voor de gemakkelijke weg, en weet het dondersgoed welke richting het moet inslaan om de hitlijsten/clubcharts te bereiken. Ondanks dat luistert het album lekker weg, en komen de makers soms met zeer creatieve en originele mengsels van bigbeat, downtempo, pop en rock op de proppen. Conclusie: een originele en gevarieerde danceplaat met veel popinvloeden.

Mint Royale

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws