Jovonn - Spirit (Track Mode Recordings)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

"Het is een gevoel, een emotie, een passie"

Jovonn draait al meer dan tien jaar mee in de dance industrie en heeft in die tijd heel wat ervaring opgedaan. In die tien jaar heeft hij onder meer gewerkt als zanger, muzikant, producer, label eigenaar en DJ. Zijn bekendste wapenfeit is waarschijnlijk zijn tweede single 'Turn and Runaway' uit 1991, waarmee zelfs de tiende positie in de Billboard hitlijsten werd behaald. Na verschillende 12-inches in de afgelopen jaren, is een compleet album eindelijk een feit. Het album verscheen eind vorig jaar, maar de groovy deep house op Spirit verdient zeker nog een vermelding.

Tekst: Robert Jan

Zijn eerste eigen label, Goldtone, startte Jovonn begin jaren negentig. Zijn meer recente labels, NextMoov Records en NextMoov Traxx, zijn gericht op het terug brengen van diepe, soulvolle house. Voor Jovonn is dance muziek meer dan een genre. Het is een gevoel, een emotie, een passie. Jovonn's missie is het omvatten van de diepe, soulvolle sound van vroeger, en deze op een hoger niveau het nieuwe millennium inbrengen. Het gaat ons meer om de muziek die hij daar bij bedenkt. Inderdaad, het is diepe, soulvolle house dat zijn debuutalbum Spirit bevat. Na het piano intro begint het album met de track 'One less flute to play'. Een zwoele groovy track met een heerlijke magische toverfluit er doorheen.

Op 'Don't waste your time' worden de vocalen verzorgd door Stephanie Cooke en Kenny Bobien. Deze stemmen komen we nog vaker tegen op dit album. Bobien neemt ook voor het nummer 'Strong enough' de vocalen voor zijn rekening. 'Somebody else' is een perfecte uptempo track. Ook hier weer met de soulvolle vocalen van Cooke en Bobien. Let ook op de mooie gemene tekst: 'Who's gonna love me when you ain't around? Somebody else baby'. 'Trackmode' is weer een sterke instrumentale track met een aanstekelijk orgeltje wat zo lijkt te zijn weggehaald uit de kerk bij een gospelkoor. Voor de late uurtjes zijn met name 'Little Drummer Boy' en 'Candle in the sand' geschikt. Heerlijk zweverige downtempo nummers. 'Let loose let go' is een meer downtempo r&b'achtig nummer.

Spirit is een zeer gevarieerd album geworden, en het lijkt bijna onwaarschijnlijk dat deze man nooit eerder een album heeft uitgebracht. Mede ook door de prachtige vocalen van Stephanie Cooke en Kenny Bobien is dit album een absolute aanrader voor de echte house/garage liefhebber.

Meer info: Track Mode

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws