Ian Pooley - Excursions (Obsessive)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Duitse housemaestro kent zijn klassiekers


Na uitstekende edities van houseveteranen als Kerri Chandler en Felix Da Housecat, is het de beurt aan Ian Pooley om een blik klassieke housetunes open te trekken voor de Obsessive-serie. Met veel gevoel laat de Duitser de ene na de andere houseklassieker de revue passeren.

Tekst: Marcel


Beinvloed door het werk van Derrick May en Juan Atkins, begint Ian dertien jaar geleden aan zijn muzikale loopbaan. Hij zit dan nog op de middelbare school, maar weet al heel snel wat zijn missie wordt: het maken van muziek. Tientallen vinylreleases zijn er tot nu toe van hem verschenen, waaronder een groot aantal remixen voor uiteenlopende artiesten als Deee-Lite, The Cardigans en Jazzanova. Zijn drie studioalbums The Times ('96), Meridian ('98) en Since Then ('00) zijn stuk voor stuk lovend onthaald. En met zijn smaakvolle Nite:Life-mixalbum uit 2001 heeft Pooley bewezen een degelijke dj te zijn, met een neusje voor een verzameling fraaie housetracks.



Luisteren naar Excursions

De bedoeling van Excursions is dat de betreffende dj je mee op reis neemt naar zijn muzikale roots. Dat heeft tot nu toe veelal geleidt dat voorgaande edities gevuld werden met oudere, tijdloze producties. Bij Ian Pooley is het niet anders. Hij start zijn set erg diep en soulvol, met prachtige bijdragen van Robert Owens, Kerri Chandler, Ron Trent en Chez Darnier. Gaandeweg neemt het tempo toe, maar aan de intieme sound verandert vrij weinig. Maar wat wil je met tracks en remixen van Carl Craig (tweemaal), Maurizio, Sueno Latino (!!) en Derrick Carter? Een van de hoogtepunten van het album is een track van Pooley himself, uit '94, genaamd: 'Feel It'. Zet dit mixalbum maar eens op: wedden dat je het ook voelt?

Tracklisting Excursions (tevens verkrijgbaar op 2-vinyl):
1) Braxton Holmes - 12 inches of pleasure
2) Frankie Knuckles pres. Satoshi Tomiie ft. Robert Owens - Tears (Classic Vocal)
3) Janet Rushmore - Joy (Kerri Chandler remix)
4) Ron Trent & Chez Damier - 54
5) Cloud 9 - Do you want me
6) Ian Pooley - Feel it
7) Desiya - Coming on strong
8) The 2nd Symphonium - Lost
9) R-Tyme - R-theme
10) Maurizio - Dominas (Carl Craig remix)
11) Tone Theory - Limbo of vanished possibilities
12) Brain Transeau - Relativity (Carl Craig's Urban Affair Dub)
13) Bernard Badie - Love explosion
14) Johnny D & Nicky P pres. Promonade - Twiced love
15) Paradox - Jailbreak (Housetip)
16) Sueno Latino - Sueno latino
17) Mandy Smith - I just can't wait
18) Jonny D & Nicky P pres. Promonade - Miss Took

Ian Pooley

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws