Various – Glucklich V by Rainer Truby (Compost)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Brazil flavours voor druilerige maandagen

Een heerlijke verzameling Brazil-flavoured songs, dat een tijdperk van minstens 30 jaar overspant,maar met de nadruk op nu. Veertien nummers met vooral veel samba en bossa, maar ook nog heel wat modernere beats laten je voelen dat je geen latino hoeft te zijn om van warmbloedige muziek te genieten. Hoewel Rainer met zijn collectie een beetje hetzelfde pad volgt als onze eigen Monte La Rue, voegt hij er wel zoveel variatie aan toe, dat deze cd dus wel op repeat kan. Uiterst geschikt voor druilerige maandagen, bleke voorjaarszonnetjes en natuurlijk de echte hete zomeravondbarbecues.

Tekst: John

Ook het vijfde deel van de Glucklich-serie van het Duitse Compost Records komt van de hand van Rainer Truby: de avontuurlijke nu jazz dj die zoveel bossa en nova in en tussen zijn beats stopt. Zijn serie loopt reeds acht jaar, maar er is blijkbaar nog steeds genoeg feel good latin stuff en Brazil flavours om de zon te laten schijnen. Opener Racoon kopt gelijk goed in met 'Eh Luande', in een laidback remix, hot & groovy. Rise Ashen volgt met een Sueno Latino-achtige plaat met bossa beats en een hoofdrol voor de sax. De hele oude mannen van Os Ipanemas brengen 40 jaar na hun uitvinding van de afrosamba een nostalgisch maar helemaal up to date klinkend sambanummer. Remixer Bah Samba maakt van 'Muros Bohemian' een zomerse track die doet denken aan de Brand New Heavies.

Zwoele beats & exotische sferen
Dan is het tijd voor even wat geschiedenisles met oudgediende Jorge (Mas Que Nada) Ben die het uit 1971 stammende 'Comanche' ten beste brengt. De Franse bossa boys Nu Tropic brengen een stevige jazzy track met trompetsolo en lekkere vocalen. Italo bossa boy Nicola Conte is aanwezig met zangeres Rosalia de Souza, met een nummer van het recentelijk verschenen album 'Garota Moderna'. Smullen dus. Een echte draai-het-zelver ken niet zonder Les Gammas, dus met deze exclusieve remix van Outra Vida zetten ze weer een sophisticated bossa/breakbeatnummer neer. Ben Human doet latin drum 'n bass. De Montefiori Brothers doen Chrystal Waters Gypsy Woman dunnetjes over met hammondorgel en sax, met als resultaat: retecool! Het wordt gevolgd door weer een Braziliaanse les: 'Aqua De Beber', in een hip klinkende, maar 30 jaar oude versie. Afsluiter Wagon Cookin sluit in stijl af met 'Lua', een uptempo track met een echte latinfeel. Ook op het vijfde deel van deze Glucklich serie gaat de zon schijnen van zoveel zwoele beats en exotische sferen!

Meer info: Compost Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws