3 Generations Walking (Spiritual Life Music)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Mag zo in het rijtje met o.a. Masters at Work

De nog onbekende Amerikaanse dj's en producers MKL en Soy Sos verzamelden een groep geweldige muzikanten en een hele horde zangers en zangeressen, en maakten onder de naam 3 Generations Walking van het gelijknamige debuutalbum een wereldplaat. Een plaat die je huiskamer net een paar graden warmer maakt. Soy Sos' muzikantenverleden en de housebeats van MKL maken tezamen een authentieke organische productie met het geluid van nu.

Tekst: John

De trip van 3 Generations Walking begint met een jazzy piano-intro waarna een nog wat onderkoelde zangeres over een dikke laag van conga's, off beat drums en een vette bas begint te kreunen. Hierna bevinden we ons ineens in de soundtrack van Twin Peaks, met een gastrol van Verve zangeres Claudia Acuna. Maar al snel belanden we op de dansvloer met het al in 1998 uitgebrachte, maar nu wat opgefunkte 'Skin', een heerlijke jazzy deephouser.

Met Gary French, een soort van Harry Belafonte zonder prozac, die in het Frans een superfunky nummer inzingt, landen we voor het eerst op de Caraibische eilanden. Christiane d., vast maatje van producer Soy Sos (vijf nummers op dit album) leest wat poetry over een dubby track, waarna we horen hoe een midden Amerikaans technonummer ongeveer moet klinken. Gary geeft ons het terrasjesgevoel, Saihous' voorouders kwamen uit afrika, Bongo Asher is from Jamaica en MKL & Soy Sos geven al die zangers en zangeressen dat multiculti housegevoel anno 2003. In een spannende, warmbloedige mix van jazz, house, funk en dub. Een initiatief van twee dj's en producers die wat mij betreft zo in het rijtje met daarin onder andere Masters at Work geplaatst mogen worden. Superzang, supermuzikanten en een superproductie.

Meer info: Spiritual Life Music(Coming soon?)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws