Various - Kanzlaramt 3 (Kanzleramt)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Diepzinnig en mysterieus

Techno met bezieling en emotie. Daar draait het om bij het Duitse Kanzleramt Records. De afgelopen tijd verschenen er prachtige artiestenalbums, mixalbums en 12-inches. Het aanzien van het label stijgt wereldwijd gestaag. Deze derde overzichtsverzamelaar is dan ook een ideale verzamelaar om in de breedte mee te krijgen waar het label Kanzleramt voor staat. Een opmerkelijke verzamelaar, alleen al door het feit dat een groot deel van de compilatie werd samengesteld door de vaste bezoekers van een Duits technoforum op internet.

Tekst: Iddo
Foto's: Kanzleramt


Het Duitse technolabel Kanzleramt stelde een lijst samen van meer dan veertig tracks, die veelal eerder alleen op vinyl verschenen. Bovendien alleen uit de periode 2000-2002. Het is een beperking, maar het heeft ook zo zijn voordelen. In deze periode heeft het Kanzleramt team, onder aanvoering van Heiko Laux immers een zeer duidelijke groei in kwaliteit laten horen. Zo leverde de samenwerking tussen Alexander Kowalski, Diego Hostettler en Dennis DeSantis, het prachtige album 'Reasons' op, en maakte Diego Hostettler recentelijk solo behoorlijk veel indruk met 'Instant Reality'. Veel van het fraais verscheen de afgelopen twee jaar op vinyl. En wereldwijd koesteren technoliefhebbers de sfeervolle techno, die overduidelijk met bezieling en emotie is gemaakt. Het label legde de lijst voor aan de vaste leden van Technoforum.de. Uit deze lijst zijn er uiteindelijk acht door de bezoekers van dit forum samengesteld, zelf koos het label drie favorieten en pronkt bovendien met twee niet eerder verschenen bonustracks.



Luisteren naar: Kanzleramt 3

Transparante zweverige techno
Kanzleramt staat voor de techno met bezieling en een hoog melodieus karakter. Zo ook op Kanzleramt 3. Op deze derde overzichtsverzamelaar presenteert het label zich in een ruim een uur durende sessie op zijn breedst. De compilatie opent met 'Ornament' van Heiko Laux. Een zeer subtiele productie die de aandacht van de luisteraar gelijk grijpt. Die aandacht wordt extra kracht bij gezet door Christian Boree met 'Louie Louie pt.1' die hier echt al zijn kwaliteiten toont. Wat een parel van een plaat. Diepzinnig en mysterieus. Maar er volgen er meer die deze eigenschappen bezitten. De warme doortastende melodieen brengen innerlijke rust teweeg. En dan te bedenken dat dit werk te boek staat als techno. De krachtigste tracks op deze compilatie worden geleverd door Diego. Na zijn onlangs verschenen waanzinnige album Instant Reality zijn alle ogen op hem gericht. Samen met Nederlander Voco Derman levert hij bovendien een van de bonustracks af. Het is 'Imbalanced' van de binnenkort te verschijnen gelijknamige 12-inch. De andere bonustrack is 'A New Constellation' en komt uit handen van Dave Ellesmere. Inhoudelijk een groot verschil ten opzichte van een Diego. Ellesmere weet elementen als liefde en spiritualiteit met overtuiging te benadrukken. Het ligt aan de basis van de geestelijke vrijheid die ontstaat bij het beluisteren van dit derde deel. Wat een kracht zit er in deze altijd sfeervolle, soms transparante, soms zweverige techno.

Meer info: Kanzleramt Records

L2P recensie: Kowalski, Hostettler & DeSantis - Reasons
L2P recensie: Diego Hostettler - Instant Reality
L2P recensie: Temp. Space A Heiko Laux DJ Mix
L2P recensie: Johannes Heil - Feiern

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws