Kevin Saunderson - KS 02 (Trust the dj)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Brede kijk op Kevin Saunderson als dj


Herinneren jullie nog het mixalbum dat Dj Hell in 2000 compileerde voor de Brusselse Fuse? Ondanks het feit dat de set van de Duitser boordevol mixfouten zat, is het een mixalbum dat vele jaarlijsten haalde en door Muzik Magazine verkozen werd tot verzamelaar van het jaar. Dit vooral vanwege de tijdloze tracklisting en de 'onnavolgbare volgorde' van de nummers. Typisch Hell! Kevin Saunderson heeft na de release van zijn tweede Trust the dj-mixalbum veel kritiek over zich heen gekregen. De mixtechnieken van Master Reese zijn op KS 02 niet echt om over naar huis te schrijven. Ondanks dat, is het een prachtig overzicht geworden van wat (en hoe) Kevin Saunderson nu eigenlijk precies draait.

Tekst: Marcel

Wie hem vorig jaar vijf uur te keer heeft zien gaan in de Amsterdamse Melkweg, heeft misschien het beste beeld van wat je op dit album kunt verwachten. Een van de sterke punten is de magnifieke opbouw. De platenkeus die Kevin normaliter tijdens een vijf-uur-set hanteert, hoor je - dan wel in een ingekorte versie - terug op KS 02. Via 19 tracks neemt de Amerikaanse technogrondlegger je mee op een muzikale reis die je naar vocale deephouse, tribal house & funky techno, en - uiteindelijk - het stevige beukwerk leidt. Iets wat nooit ontbreekt is een steeds terugkerende groove: een soort swing die je continue in beweging houdt. Kevin Saunderson op zijn best dus!



Luisteren naar KS 02

De cd start zeer sfeervol, met als uitschieter het prachtige latinhouse beinvloede en door pianopartijen doordrongen 'Gloria Muse' van Blaze. Vervolgens brengt Kevin een aantal typische KMS-producties ten gehore: E-Dancer-style! Nieuw werk van hemzelf en andere producties, afkomstig van zijn label. Kort gezegd: veel percussiehouse en sambaballen techno. Tijdens het laatste deel van het album breekt de hel los. Maar wat wil je, met floorfillers van Ben Sims, Bryan Zentz, Rush en - afsluitend - Jeff Mills?

In tegenstelling tot het technogeorienteerde KS 01 bevat KS 02 een bredere kijk op wie Kevin Saunderson als dj is. Beter dan zijn tijdloze album voor de X-Mix-serie (Vol. 9: Deep Space Radio) is hij helaas niet, daarvoor is dat mixalbum uit '98 te baanbrekend en tijdloos.
2003 wordt overigens het jaar van Kevin Saunderson! Een jaar waarin hij maar liefst drie studioalbums, onder verschillende aliassen, uit zal brengen. Wat, waar en wanneer? Dat kan ik jullie nieuwsgierige lezertjes nog niet vertellen. Houd ID&T Magazine maar in de gaten ;-)

Kevin Saunderson

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws