Various - Hospital Mix 2 (Hospital Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Fresh, funky and with beats and bass that just rock!


Sinds 1996 hebben Tony Colman en Chris Goss, beter bekend als London Elektricity, succes met hun label Hospital Records, dat gevestigd is in Londen. Het label fungeert als platform voor drum and bass met de wortels stevig in de streetsoul/jazzfunk. Al vanaf de start van het label richt het zich voornamelijk op de ondergrondse drum and bass scene. Toch mag het label terugblikken op enkele grote successen. De bekendheid van het label nam in 1998 wereldwijd bij de liefhebbers grote vormen aan na de release van 'Song In The Key of Knife' van London Elektricity. Het succes kreeg in 1999 een vervolg met het album 'Pull The Plug', dat in de scene te boek staat als een ware klassieker. Ook over de belangstelling voor de compilatieseries 'Out Patients' en 'Plastic Surgery' mogen de labeleigenaren niet klagen. De 'Hospital Mix' is aan zijn tweede deel toe. En voor een koopje krijgen we een overzicht van het mooiste dat het label in 2002 uitbracht, aangevuld met maar liefst acht tracks die het daglicht nog niet eerder zagen.

Tekst: Iddo
Foto's: Hospital Records


Labeleigenaren Colman en Goss hebben al vanaf de start in 1996 met Hospital Records laten horen een waardige speler binnen de drum and bass scene te zijn. Mede dankzij het geheel eigen geluid dat ze wisten te creeren. Daarbij worden uitersten niet geschuwd, want op Hospital Records verschijnt drum and bass in al zijn verschillende vormen, van hardcore jungle tot soulvolle, luchtige drum and bass, maar ook house en retro-soul. De tweede Hospital Mix is de eerste release van 2003 en de vijftigste release van het label. Hierop beperkt het label zich tot pure drum and bass. Wat niet wil zeggen dat de mix als een eenzijdig geheel voorbijtrekt. Nee, met de veertien tracks benadrukt het label zijn veelzijdigheid en onderstreept het met overtuiging het feit dat drum and bass allesbehalve dood is. Ondanks dat het genre door de grote massa reeds lang geleden begraven werd.


Op Hospital Records verschijnt het werk van producers als Landslide, Klute, Danny Byrd en High Contrast, maar blijkt toch vooral een muzikaal platform voor de eigenaren Colman en Coss, aka London Elektricity. In 2001 scoorden zij wereldwijd een behoorlijke hit met het door Robert Owens ingezongen 'My Dream'. De naam van London Elektricity kom je dan ook drie keer tegen op 'Hospital Mix 2', dat vooral opvalt door de voortreffelijke opbouw. Het verhaal begint met mooie vocale nummers die misschien het beste te associeren zijn met house. Ze laten een doordringende indruk achter en blijven nog lang na het beluisteren in je hoofd hangen. De mix belandt daarna in een aanzienlijk krachtigere fase. Er komt meer energie van de vrolijke drum and bass af. Maar ook aan de vrolijke uitbundigheid komt een eind, waarna de mix overschakelt op het wat agressiever ratelende deel van de Hospital catalogus. Maar dat is zeker niet ten nadele van de sfeer. Het verhaal wordt uitgeblazen door kalmerende tracks. Een op- en afbouw die werkt. Bovendien een must voor de liefhebbers door de aanwezigheid van acht niet eerder verschenen tracks.



Luisteren naar: Hospital Mix 2
Tracklisting
01. High Contrast - Music Is Everything (Influx Datum UK Remix)
02. London Elektricity - Cum Dancing
03. Tomahawk - Strictly Ballroom #
04. Cyantific - Neon Skyline #
05. Syncopix - Swollen #
06. Dagga - Talk
07. London Elektricity - Billion Dollar Gravy #
08. Klute - Part Of Me
09. Cyantific - Good Weather #
10. High Contrast - Global Love (Calibre VIP Mix) #
11. Dagga - Laughing Gas
12. London Elektricity - Down Low
13. Dj Kalm + Citizen Feat. Adam M - Mirage #
14. High Contrast - Music Is Everything (Danny Byrd Instrumental)#
15. Klute - Part Of Me (Accapella)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws