The Mover - Frontal Frustration (Tresor)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dark & deep phuture tracks from the Master of Darkness

De in Frankfurt geboren Marc Acardipane bestookt al sinds 1989 de wereldwijde dansvloeren met compromisloze dansmuziek. Geen al te vrolijke noot, maar vooral veel doffe klappen en gitzwarte, zuigende klankcollages. Talloze pseudoniemen en minstens zoveel labels kwamen er vanaf 1989 aan te pas om zijn muzikale punt duidelijk te maken. 'Frontal Frustration' heet zijn nieuwste album, dat recentelijk verscheen op het Duitse Tresor. Twaalf tracks waarop meedogenloze techno de boventoon voert, verpakt in grimmige, duistere sferen. Niet geschikt voor al te tere zieltjes.

Tekst: Iddo


Voor velen zal The Mover niet bekend in de oren klinken. Niet zo verwonderlijk aangezien zijn muzikale aspect duidelijk voor de underground is weggelegd. Toch heeft de in Frankfurt geboren Marc Acardipane genoeg achter zijn naam staan om van een grote bekendheid te mogen genieten. Sinds 1989 is deze pionier namelijk al bezig met het produceren van elektronische muziek, onder tal van pseudoniemen zoals Marshall Masters, Nasty Django, Cipher, Pilldriver, Master Of Rave etc. Deze muziek komt veelal uit op zijn eigen labels als ACA, Cold Rush, PCP en Dance Ecstasy 2001. Acardipane is in de loop der tijd geinspireerd door de Detroit techno en in het bijzonder door de Suburban Knight. Ondanks deze bron van inspiratie heeft hij een geheel eigen geluid ontwikkeld, dat moeilijk valt te definieren. De muziek The Mover staat voor melancholische, maar behoorlijk diepe geluiden waarin de moderne stedelijke flair aanwezig is. Het wordt opgediend als een dikke, schijnbaar, ondoorgrondelijke brei van experimentele techno met een gitzwarte laag.


Luisteren naar: Frontal Frustration

Ook op 'Frontal Frustration' overheerst de duisternis in alle hevigheid. Gelijk al vanaf de opener word je meegezogen naar een ondergronds labyrint vol schurende geluiden en monotoon bonkende beats. Macaber en onheilspellend. Bij The Mover geen grote uitbundigheid, al zullen de tracks op 'Frontal Frustration' het in een stevige technoset ongetwijfeld zeer goed doen. Voor thuis op de bank ligt het album als geheel wel wat zwaar op de maag. De duistere techno van Arcadipane is indringend, dramatisch en soms zelfs wat ongemakkelijk. Ideaal voor een nacht stevig beuken in de zweterige kelders van de Berlijnse club, maar een zware dobber voor in de huiskamer. Al staan er op 'Frontal Frustration' ook een paar tracks die door een breder publiek gewaardeerd zullen worden. Hierin gaat The Mover voor zijn doen uitbundig tekeer met allerlei prikkelende en opzwepende elementen. Maar 'Frontal Frustration' is toch vooral een diep, duister en soms behoorlijk macaber album, dat lijkt op te borrelen vanuit de underground.

Meer info: Tresor Netwerk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws