Eerste release Audio Assault

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De eerste klap is een daalder waard!


Vorig jaar mocht Neerlands enige, echte havenstad zich verheugen op de komst van een nieuw technolabel. Destijds besloten Bas Mooij en Jeroen Liebregts tot de oprichting van Audio Assault. Begin dit jaar verscheen de eerste release van het label en meteen oogst het veel lof in Nederland en omliggende landen als Duitsland, Engeland en Spanje. De eerste uitgave is voornamelijk gewijd aan het jonge talent Vincent de Wit. Voor De Wit - bij velen bekend als resident van de Underground Beats feesten - betekent deze 12" zijn debuut op vinyl.

Tekst: Robin

Veel Rotterdamse technoliefhebbers zullen wel eens een editie van Exposure of Sound hebben bijgewoond. Dit concept werd in 2000 opgericht en sindsdien zijn er verschillende feesten georganiseerd op locaties als Calypso en de Basement van Nighttown. Daarnaast programmeert EoS een maandelijkse vrijdagavond in Bootleg DJ Cafe aan de Mauritsweg. Bas M is niet alleen resident DJ op deze avonden, maar tevens mede-oprichter van Exposure of Sound. Ruim twee jaar later zet de 26-jarige Mooij een volgende stap en richt samen met vriend Jeroen Liebregts een eigen label op.



Oprichters: Bas Mooij


& Jeroen Liebregts

Het eerste wapenfeit van Audio Assault ligt sinds begin januari in de schappen van de betere platenzaak. Op deze First Strike EP staan drie tracks van Vincent de Wit en een remix van zijn Full Charge door DJ Rush. De promo's zorgden al voor positieve reacties bij DJ's als Redhead, Mhonolink, Lars Klein en natuurlijk DJ Rush. Ook na de definitieve release blijkt deze fourtracker in binnen- en buitenland een enorm succes. In maart van dit jaar zal het label een volgende release uitbrengen. Op deze tweede uitgave zullen ondermeer producties van Carlos Rios te vinden zijn.

Tracklisting First Strike EP:
A1 First Strike - Vincent de Wit
A2 Code 567 - Vincent de Wit
B1 Full Charge - RMX door DJ Rush (origineel van Vincent de Wit)
B2 Formant Structure - Vincent de Wit

Audio Assault Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws