Miguel Migs - Colorful You (Naked Music)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Valentijnstip!

Tip voor de mannelijke versierder: nodig een schone dame uit voor een spannende date. Kook je beste maaltijd en schuif tijdens het diner - waarbij de kaarsen schitteren in het maanlicht - het album van Miguel Migs in de cd-speler. Als dat geen hete avond wordt, heb je waarschijnlijk niet goed gekookt. Aan de muziek zal het in ieder geval niet liggen.


Tekst: Marcel

Miguel Migs - eigenaar van Naked Music; het Hed Kandi van de Verenigde Staten - is de voorvechter van de Amerikaanse deephouse-sound. En dat is niet verwonderlijk. Hij woont in San Francisco, het warme en exotische oord aan de westkust. Miguel Migs is geen houseproducer alleen, hij is tekstschrijver en speelt piano, bas en gitaar. Voordat hij zich als dj aan de Amerikaanse westkust profileert, is hij lead-gitarist en tekstschrijver van de reggaeband Zion Soundz. Daarom is het verklaarbaar dat hij zijn inspiratie haalt uit reggae. Op zijn debuutalbum Colorful You maakt Migs dan ook veelvuldig gebruik van dubby sounds, die hij combineert met soulvolle, vocale deephouse.


Vrijwel alle tracks zijn liefdesliedjes. Via titels als 'Don't Let Me Down' (Love is on our side), 'The Night' (Into deep we've gone to far, this love is so bizarre) en 'Surrender' (We've got to make it better, release your love and just surrender) probeert Migs het liefdesleven vanuit een verschillend aantal hoeken te benaderen. Maar denk niet al teveel na over de teksten van Migs en de overeenkomsten met jezelf, luister vooral naar zijn exotische muziek!

Het zijn die diepe baslijnen, warme stringpartijen en zwoele vocalen die je in februari meevoeren naar warme oorden. Plof - met een Coronaatje in de hand - neer in je strandstoel. Zet de repeat button van je diskman aan, geniet en droom weg op de warme, exotische muziek van Miguel Migs. Vergeet jezelf dan niet in te smeren met een lekkere zonnebrandolie. Of laat het doen. Liefst door zo'n dame van de altijd mooi vormgegeven Naked Music cd-hoes. Of - nog beter, wanneer je romantische date perspectieven heeft geboden, door de schone die je tijdens dat ene dineetje kennis hebt laten maken met de sexy house van Miguel Migs.

Naked Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws