430 West presents Back To The Rhythm (430 West)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Octave One hofleverancier op Detroit-technomix


Wie de clubhit Blackwater van Octave One niet kent, komt waarschijnlijk van een andere planeet. De melodieuze technotrack met de fraaie stem van zangeres Ann Saunderson (jawel, de vrouw van Kevin) heeft tientallen verzamelalbums gehaald. Bovendien was de 12 inch vorige zomer in bijna elke dj-tas te vinden. Verantwoordelijk voor dit ouderwetse staaltje Detroit-techno zijn drie van de gebroeders Burden: Lawrence, Lenny en Lorne. Laatstgenoemde heeft zich ontfermd over de tweede 430 West-mixverzamelaar Back To The Rhythm, met daarop de beste tracks die de afgelopen twee jaar zijn verschenen.

Tekst: Marcel


Lorne Burden, de jongste telg van de vijf (!) Burden broers die allen betrokken zijn bij 430 West Records, werd volgens de persinfo geboren met een plaat in zijn ene hand en een laptop in de andere. Je kunt er om lachen, maar met zijn zestien jaar beschikt hij over een discografie waar een paard de hik van krijgt! Hij is er in ieder geval vlug bij geweest. Onder de noemer Kaotic Special Rhythms heeft hij al een aardige stapel 12 inches uitgebracht. Ook als lid van Octave One heeft hij zijn steentje bijgedragen aan de productie van verscheidene remixen en originele tracks. Daarnaast doet Lorne het als dj erg goed in Detroit en omstreken. Collega's als Jeff Mills en Kevin Saunderson beschouwen hem al als de meest getalenteerde dj die in de motorcity rondloopt. Om maar een beeld te schetsen van zijn talenten.



Luisteren naar Blackwater

Wellicht nog met de luiers aan, moet Lorne de kunst van het produceren en draaien hebben opgepikt in de studio van zijn oudere broers. Vooral Lawrence heeft hem de muzikale weg gewezen. De oudste Burden-broer (36) is immers de leider van het muzieklabel, dat zijn naam ontleent aan de straat waarin het bedrijfje is gevestigd: 430 West Eight Mile Road. Hij is een vastberaden en brutale voorman, die altijd met veel geloof in zijn muziek te werk is gegaan. Al meer dan tien jaar lang! Trots heeft hij zijn jonge broertje helemaal zien opbloeien, waarna hij hem maar al te graag de nieuwe 430 West mixalbum heeft laten mixen. Een verstandige keus, zo blijkt. De energieke mix bestaat uit een aantal oude en nog niet uitgebrachte Octave One-tracks, plus remixen en producties van Kevin Saunderson, Underground Resistance en Inner City (Big Fun gehesen in een nieuw Ocate One-jasje). En dat is Detroit-techno op zijn best! Warme, funky en ritmische percussietechno van de beste artiesten die deze technostad rijk is. Met Lorne Burden hebben ze er weer een goede artiest bij!

430 West

Lorne Burden (dj set) en Octave One staan zaterdag 15 februari in de Rotterdamse Off Corso. En dit terwijl Kevin Saunderson op nog geen kilometer afstand in de Van Nelle fabriek zijn kunsten vertoond. In de lounge draait het Love2party dj Team: Little Tim & Sandeep. Of het wordt clubhoppen, of we worden voor een moeilijke keuze gesteld.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws