Jori Hulkkonen - Different (F Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Sterk staaltje huiskamertechno


Jori Hulkkonen, geboren in het hoge noorden van Finland in 1974, maakt al muziek sinds het begin van de jaren '90. Onlangs is via F-Communications (het label van Fransman Laurent Garnier) zijn vierde album verschenen, genaamd Different. Wie al eens een dj-set van hem mocht bijwonen (in december draaide hij nog op Reactor/Sound Architecture in Now & Wow), heeft gehoord dat deze man in staat is om een breed scala aan muziek ten gehore te brengen: techno, electro, tech-house en house.

Tekst: Kirsten

De titel van het album, Different, doet zijn naam eer aan. De nummers zijn 'anders', in die zin dat ze afwijken van het eerdere werk van Jori en datgene wat hij normaal gesproken draait. Op het album maakt Jori gebruik van de zangkwaliteiten van drie verschillende vocalisten: Tiga, Jerry Valuri en Nick Triani. Een aantal nummers is medegeproduceerd door Tuomas Salmella. Jori ken hem nog van de lagere school en stonden aan de wieg van LUMI records, een Fins platenlabel waarop Jori Hulkkonen zijn eerste platen uitbracht.



Luisteren naar Different

'Een sterk staaltje huiskamertechno' is een goede samenvatting van de nummers op Different. Mooie, melodieuze en rustige tracks met duidelijke techno- en house-invloeden. Een album dat je na een avondje of weekendje stappen opzet om bij weg te dromen over wat het volgende weekend zal gaan brengen. Overigens zijn een aantal nummers zoals 'Strangefaith' en 'Man From Solaris' ook zeker geschikt om in een club gedraaid te worden.

Jori Hulkkonen is een man met vele talenten. Hij kan mooie platen maken en draaien, en ziet het feit dat hij nooit een opleiding op het gebied van muziekmaken heeft gevolgd als een voordeel. Hij leert immers continu nieuwe dingen, en dat maakt het produceren leuker. Verder kan hij aardig met een fotocamera overweg, gezien de prachtige foto's die in de cd-booklet te zien zijn. Misschien toch eens een reisje naar Finland boeken?

Interview Jori Hulkkonen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws