Switch 2 / Montini Reunion 2 / Lagoa 11 (News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zo tussen de feestdagen en het nieuwe jaar in vindt in de muziekindustrie een bombardement aan compilatie cd's plaats. Ook dit jaar struikel je er haast over. Deze commerciele hype beperkt zich niet alleen tot het muzikale dansgebied van Nederland. Ook bij onze zuiderburen is het een regelrechte plaag. Het maakt het er voor de consument niet makkelijker op. Om de belangstellende groep een handje te helpen heeft love2party er drie van onze zuiderburen op een rijtje gezet.

Tekst: Iddo

Switch 2 (News)


Voor veel zuidelijke bewoners van Nederland is de vrijdag en zaterdag avond onderheven aan een protocol. Dan wordt er op de Belgische radiozender Studio Brussel afgestemd voor het dance programma Switch. Een show die vrijwel alle muzikale facetten uit de dancescene keurig op een rijtje zet. Niet zo opzienbaarlijk dus dat de luisterdichtheid niet alleen beperkt blijft tot de bonboncultuur van Belgie. Met groot genoegen worden velen liefhebbers wekelijks uitgebreid op de hoogte gehouden van wat de stand van zaken is in de dansmuziek. Om het Switchgevoel ook buiten de uitzendtijd te ervaren, is er een compilatiereeks in het leven geroepen. Deze moet de mensen op de momenten dat het verlangen naar Switch zorgelijke vormen begint aan te nemen, dragelijk maken. Na het eerder verschenen eerste deel is momenteel het tweede deel uit. Op deze dubbel-cd komen grooves, breaks, house, electro, techno en drum 'n' bass bij elkaar. Maar liefst 30 tracks zorgen ervoor dat de liefhebber zich niet hoeft te vervelen. Over het algemeen richten de tracks op deze verzamelaar zich op de dansvloer. Maar ook thuis zullen de handjes er voor in de lucht gaan. Naast de knalplaten is er ook plaats voor wat lomer werk wat deze compilatie in evenwicht houdt. Afwisseling wordt er geboden en het geeft ons een mooie indicatie van wat er op de vrijdag en zaterdag in de Studio Brussel af speelt.

Betere tracks op dit album:
Cassius feat. Steve Edwards - The Sound Of Violence
Tomaz vs Filterheadz - Sunshine
Alexander Kowalski feat. Raz Ohara - Hot Spot (Jesper Dahlback remix)
Layo & Buschwacka! - All Night Long

Montini Reunion Part 2 (News)


Het is begin jaren 90 wanneer ook Belgie geinfecteerd is door de housegekte. Feesten en clubs schieten als paddestoelen uit de grond en bieden de bezoekers de ware gevoelens die house met zich mee brengt. Eenheid en samenzijn staan daarin voorop. Ook de Montini club Sint-Truiden hield zich bezig met deze pronkende praktijken. De resident dj's van die tijd waren G-Force, Zzino, Bountyhunter, Franky Jones and TC-Brain. Alhoewel de tijden veranderd zijn, leven de oude herinneringen aan de Montini feesten voort. Dat gebeurt door middel van de Reunion party's. Op deze feesten in de oude legendarische club van Sint-Truiden treden de oude residents weer aan de bak. Ze nemen je mee naar die goede tijd die voorbij gevlogen is. Om buitenstaanders ook een beeld te geven waar Montini voor staat is er de compilatie cd. Met nostalgische klassiekers lopen de rillingen binnen no-time over je lichaam en borrelen oude herinneringen weer op. Op dit tweede deel staan 17 spraakmakende tracks van toen. Ondanks het gegeven dat vrijwel iedereen ze kent, valt deze release zeker te waarderen. Deze schoonheden tezamen op een schijfje zorgen ervoor dat nostalgie binnen handbereik is. En dat is ook wel eens lekker. De platenkast hoeft niet overhoop gehaald te worden om op zoek te gaan naar die oude house en techno klassiekers.

Betere tracks op dit album:
Alle 17 goed!

Lagoa 11 Compiled By Frank Biazzi & Dj Manu (News)


Je kent ze wel, de discotheken in de provincie waar wekelijks geschiedenis wordt geschreven. De plek waar iedere week een volle bak is en er tot de vroege uurtjes gefeest wordt. In Belgie is Lagoa zo'n tent. Deze club is gevestigd in Menen tegen de Franse grens aan vlak bij Lille. Alhoewel dit stadje nog maar net aangegeven is op de kaart, weten duizenden bezoekers wekelijks deze technoclub te vinden. En dat al twaalf jaar lang! Wegens dit jubileum is er weer een compilatie samengesteld door de residents Frank Biazzi en Dj Manu. De club is inmiddels bij nummer 11 beland dus schijnbaar begint het nog niet te vervelen. Op Lagoa 11 komt exact naar voren wat voor muziek je in deze provincie club kunt verwachten. Het is geen diepgaand of moeilijk te volgen techno. Alleen maar feestplaten die iedereen kan verdragen. Enerzijds zijn dat de wat inhoudelijke technotracks, anderzijds de wat plattere platen. Deze mengeling weet de bezoeker optimaal te waarderen. Het verdient alleen niet de schoonheidsprijs. De platte tracks halen het geheel naar beneden.

Betere tracks op dit album:
Taksi - Rohrbruch
Spirit Attack - Dichloro Anline
Max Walder - Samba Del Costa
Technasia - Acid Storm

News

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws