Paul Hazendonk - Technique (Basic Beat)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Brutale dj's hebben de halve wereld


Heb je de ambitie om een wereldberoemde dj te worden? Of wil je in ieder geval tot de Nederlandse dj-top behoren? Solliciteer dan nu voor de functie van platenverkoper bij de Rotterdamse platenzaak Basic Beat. De kwaliteit volgt vanzelf, evenals de grote boekingen. Kijk maar eens naar Tiesto, of naar Benny Rodrigues. Zij zijn ook ooit begonnen in de platenzaak aan de Nieuwe Binnenweg. Een winkel die overigens vorig jaar nog een Gouden Kabouter toebedeeld kreeg voor de beste Nederlandse platenzaak. Dat bewijst in ieder geval dat er mensen achter de toonbank staan met verstand van zaken.

Tekst: Marcel

Iemand die met veel enthousiasme, kennis en liefde voor de muziek platen en cd's aan de man brengt, is de uit Spijkenisse afkomstige Paul Hazendonk. Het jonge muziekdier is niet alleen erg sterk in het verkopen van platen en de promotie van sommige Basic Beat-producten, het is vooral een marketingkoning die zichzelf goed weet te promoten bij de media en clubpromotors. Als je lid bent van de mailing op zijn site, dan weet je genoeg. Voor elke scheet die dwars zit, stuurt Paul een mailing naar zijn volledige adressenbestand. Een handigheidje waarmee hij aantoont een 'booming man' te zijn. Al is het een overzicht van zijn laatste favoriete platen, een nieuwe boeking: Paul houdt zijn abonnees op de hoogte! De aankondiging dat hij moet draaien bij een online Radiostation of een melding van zijn vakantie (dus zijn onbereikbaarheid); Paul hangt het aan de grote klok.

Wie iets wil bereiken in Nederland/dj-land zal net zoals Paul te werk moeten gaan. Natuurlijk is talent en gevoel voor de muziek erg belangrijk. Maar de voornaamste stap is de marketingtechnische stap. Hoe kom ik aan mijn boekingen? Waar stuur ik mijn promo cd's naartoe? Want waar wordt er wel degelijk aandachtig naar geluisterd? Welke dj-contest is hot, en welke not? Welk medium probeer ik te paaien voor een interview? Paul heeft deze weg vrij succesvol bewandeld. Via een interview op deze site maakte hij zich onsterfelijk met de volgende opmerking: Ik zou wel eens de Klubbheads willen zijn, de studio induiken, een hiphop of r&b melodie naspelen, een oppertrieste 'hammer-housebeat' er onder zetten en daarmee veel geld verdienen. Het heeft hem veel bekendheid opgeleverd, daar kun je van op aan. Lees het forum er nog maar eens op na.


Met het MAW-boekingsbureau als steuntje in de rug, de platenzaak Basic Beat - die hem de meest gewilde platen 'schenkt' - en dit solodebuut mixalbum op zak, lijkt niemand Hazendonk meer te stoppen. De kans om de eerste editie uit de serie Technique - een project van de uit Den Haag afkomstige party-organisator MAW - te mogen mixen, heeft hij met beide handen aangegrepen. De tracklisting, met tracks en remixen van onder anderen Danilo Vigorito, Slam, DJ Rush en Marco Bailey, is bijzonder sterk. Zeer subtiel mixt Paul de diepere house- en technotracks van Nederlandse bodem (Eric Nouhan, Secret Cinema en Steve Rachmad) met het stevigere Duitse en Zweedse werk (afkomstig van onder andere Chris Liebing en Samuel L Session).

De mix telt 22 nummers. En precies na de helft (tijdens de geweldig percussietechno van Danilo Vigorito), schroeft Paul het tempo stukje bij beetje op, en is het techno wat de klok slaat! Mixtechnisch is er niets op het album aan te merken. Daarnaast zorgt Paul altijd voor een gezonde dosis funk en warmte in zijn set. Sfeer brengen is iets wat wel aan het jonkie uit Spijkenisse is toebedeeld. Het feest is dan ook compleet tijdens de vloervullers van Marco Bailey (Challenger), Ben Sims (Memento) en Dj Rush (Get On Up). Alhoewel compleet? Voor Paul Hazendonk begint het, twee jaar na zijn sollicitatie bij Basic Beat, waarschijnlijk pas.

Paul Hazendonk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws