Soma Compilation Eight (Soma Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Achtste Best Off van Soma Recordings

Het label met een muziekcatalogus waar een paard de hik van krijgt, is alweer toe aan zijn achtste compilatiealbum: een best off van alle artiesten die uitkomen op het Schotse muziekimperium van Stuart McMillan en Orde Meikle, beter bekend als Slam. Het duo stond afgelopen vrijdag nog in de Basement van Nighttown en vertelde ons enthousiast over nieuwe albums van Gene Farris, Silicone Soul en H Foundation, Chaser (Nigel Hayes en Funk d'Void) die komen gaan. Kortom: de producers - verbonden aan Soma - lijken van geen ophouden te weten. En het management weet als geen ander welke tracks en remixen uitermate geschikt zijn voor de jaarlijks te verschijnen Soma-verzamelaar. Ditmaal dus deel 8.

Tekst: Marcel

Elf tracks afkomstig van elf verschillende producers of remixers vullen dit album - tevens verkrijgbaar op dubbelvinyl. Het geluid varieert van warme, groovy house (via een electro-uitstapje) tot energieke, funky techno. De cd start met de dubby house van H Foundation, ook bekend als Halo & Hipp-E. En vervolgt zijn weg met de fraaie jazzy house van Glenn Gibbons (samen met Slam oprichter van Soma) en Colin McLaren op Sobek - 'Shimmer'. Ook ontbreekt de Soma-clubhit van vorig jaar niet: Master H's 'Magic K': atmosferische, zweverige en energieke house op zijn best!



Luisteren naar Soma Eight

Via twee electro-remixes van Two Lone Swordsmen (Andrew Weatherall & Keith Tenniswood) en Radioactive Man (Mark Broom), is het de beurt aan de heren van Silicone Soul, die met hun bewerking van Universal Principles's 'Latin Stroll' vrij stevig voor de dag komen. Zowel het tempo als de funk gaan omhoog bij het swingende 'Sexdrive' van Envoy en de grijsgedraaide Samuel L Sessions remix van Funk d'Void's 'Diabla'. Het lekkerste is voor het laatste bewaard: de Christian Smith & John Selway Remix van Slam's 'Stepback'. Wie vrijdag in de basement van Nighttown was, weet wat een vreugdetaferelen deze track kan opleveren.
Voor alle liefhebbers van kwaliteitshouse en techno is de muziek die via Soma verschijnt een ware must, vooral deze compilaties met de beste releases. Probeer bij je platenzaak, of via de Soma-website, eens een oude verzamelaar op de kop te tikken. Alle tot nu toe verschenen delen zijn tijdloos.

Soma Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws