Amil Khan - Plus 2 (Technasia)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music


Labelmanager laat zich van een andere kant horen!


Technasia behoort zonder twijfel tot de betere technoproducers op deze aarde. Door de staat van dienst stijgt het aanzien nog steeds. En het Frans/Chinese duo ontplooit alsmaar nieuwe activiteiten. Lang was het de Franse helft van het duo, Charles Siegling die het gezicht van Technasia grotendeels bepaalde. Maar zijn partner in crime, de uit Hongkong afkomstige Amil Khan neemt met zijn rol achter de schermen geen genoegen meer. Wat Siegling kan, kan ik ook, moet hij gedacht hebben. De eerste Plus, een strak mixalbum met maar liefst 31 tracks kwam van Siegling. De opvolger, heel origineel Plus 2 getiteld, komt van Khan. Hij knalt 23 tracks in de mix. Althans knallen, Khan neemt er de tijd voor en bouwt op fraaie wijze aan een opbouwende en gevarieerde mix.


Tekst: Iddo
Foto's: Technasia Records


Na een kortstondige bestudering van de biografie van Technasia valt er iets bijzonders op. Het betreft de afkomst van beide heren. Zo komt Charles Siegling uit Frankrijk en Amil Khan uit Hongkong. Een samenwerking lijkt haast onmogelijk. Toch is het tegendeel waar. In de loop der jaren hebben ze bewezen als een gedegen team te kunnen opereren. Dat blijkt al bij de oprichting van Technasia Records in december 1996. Voor een label, dat zich als eerst richt op elektronische dansmuziek in Hong Kong, brengen ze gelijk al aanstekelijke techno uit. Om het technowerk nog meer aan de man te krijgen valt er een belangrijk besluit. Naast het produceren reist Charles Siegling de wereld rond om te draaien en neemt Amil Khan de taak als labelmanager op zich. Het is een beleid dat overduidelijk aanslaat. De waardering voor de muziek van het duo groeit wereldwijd nog steeds. De muzikale inspiratie voor het duo zit hem in artiesten als Yellow Magic Orchestra, Coil en Depeche Mode. Het geeft ze de creativiteit om befaamde, haast klassieke technotracks als Descent, Future Mix en Hydra te produceren. Maar ook recentelijk overtuigde het tweetal met tracks als Force en Evergreen. Met remixen kunnen ze goed uit de voeten. Dat blijkt wel in 2000 wanneer ze Joey Beltram's The Start It Up op beeldschone wijze bewerken. Ondanks hun indrukwekkende staat van dienst duurt het tot 2001 voordat hun eerste album Future Mix verschijnt. Bijna vanzelfsprekend een alles omvattend werkstuk. De grootste successen mogen dan wel behaald zijn via Technasia Records maar ze hebben meer! Sinds 1999 staan ook Sino en Star Tracks als label onder hun naam. Waarbij Tracks een soloproject van Charles Siegling betreft.



Charles Siegling & Amil Khan

Een verrassende mix
Zoals eerder aangegeven staat Amil Khan niet bekend om zijn dj-sets. Schijn bedriegt zullen we maar zeggen. Want op Plus 2 bewijst hij het tegendeel. Na Charles Siegling op de eerder verschenen blauwkleurige cd, dendert ditmaal Amil op de roodkleurige voorbij. Alhoewel, dendert? Hij pakt het allemaal op een doeltreffende en vooral subtiele wijze aan. Zo begint het uur met een aantal housetracks van St.Germain, Noel Nanton feat. Sandi Flores en Fabrice Lig. Een erg aangename verrassing voor de mensen die gelijk een knallend spektakel verwachten. Dat komt later aan de orde. Eerst verkent Khan op succesvolle wijze het brede spectrum van de dansmuziek, zonder zich gelijk te verliezen in stevig stampwerk. De muziek houdt je bij de les. Langzamerhand neemt het tempo toe en zorgen tracks van Technasia zelf ervoor dat de set een extra dimensie krijgt. Het resultaat is een subtiel, maar spannend opbouwende mix die op de tweede helft steeds steviger gaat knallen. Met zijn gevarieerde platenkeuze en de mooie opbouw is Plus 2 een mixalbum dat een plaatsje in de cd-speler verdient. Technasia laat opnieuw van zich horen. Nu nog in de mix. Maar vanaf volgend jaar ook weer als live-act op een wereldtour.

Tracklist
01. St. Germain - Percussion
02. Noel Nanton feat. Sandi Floris - El Rey (Noel Nanton Remix)
03. Fabrice Lig - Last Eden
04. Dj Abstract - Just A Dream
05. John Tejada - Music for Doubles
06. The Youngsters - Spanish Harlem
07. Oscar Mulero - A1
08. Nehpets - Love Policy Pt 1
09. Black Noise - Smoke & Mirrors
10. Technasia - Future Mix
11. Misstress Barbara - Effet Karma - A2
12. Co-Fusion - Break Beats (Wild World)
13. Mhonocell - Cell V.1
14. John Thomas - Down Hill
15. Mike Wade - The Level
16. Thomas Schreiber - Time Traveller
17. Alenia - Havanna
18. Technasia - Hydra
19. Player - Player 6-A1
20. La Monde vs Levantine - Re-Base (La Monde vs Levantine Remix)
21. Frank Hunter - Mono9-A1
22. Technasia - Evergreen
23. Steve Rachmad - Sinosphere.


Meer info: Technasia

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws