Brazilian Basics 4 - The tour / The cd

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De Brazilian Basics serie is aan zijn vierde deel toe. Net als de voorgaande drie edities is het DJ Rob Boskamp die de samenstelling en de mix, opnieuw samen met Peter Vriends voor zijn rekening neemt. Het vierde deel ligt vanaf maandag 18 november in de winkels. Maar heb je een onbedwingbare behoefte om je dit weekend al te wentelen in opzwepende ritmes, roffelende percussie en zwoele en sensuele vocalen, zorg dan dat je vrijdagavond 15 november in het Panama-theater aan het Java eiland in Amsterdam bent.

Tekst: Nico


Daar vindt namelijk de kick-off van de Brazilian Basics Tour plaats. Een avond waarop Boskamp maar liefst vijf uur achter de draaitafels zal staan. Maar hij is er niet alleen! Zangeres Tyrah Morena zorgt voor enkele muzikale verrassingen, evenals saxofoniste Suzanne Alt, die Boskamp tijdens zijn set zal begeleiden. Capoeira dansers, traditionele Braziliaanse vechtsporters, "lopen" door het speciaal voor de gelegenheid gedecoreerde Panama. En alsof dat niet genoeg is, kun je tijdens deze avond het vierde deel van Brazilian Basics reeds aanschaffen. Kun je het hele weekend achter de ramen vandaan naar de natte sneeuw staren, terwijl je jezelf waant op het carnaval van Rio!Vanaf maandag 18/11 verkrijgbaar via: Essential Dance Music

Het succes van de Brazilian Basics gaat maar door. Zoals Boskamp het zelf in de inlay van de CD schrijft: " Nobody knew on forehand, that latin-flavoured house would last this long.". En daar heeft hij helemaal gelijk in. Maar de hang naar tropische sferen, zwoele ritmes, opzwepende percussie en blazers is blijkbaar zo groot in ons kikkerlandje, dat Boskmap vol vertrouwen een vierde deel samenstelde. Gelukkig voor hem (en ons) denken ook veel muzikanten en producers er zo over, en valt er voor Boskamp iedere keer weer genoeg lekkers te vinden om te verzamelen en aan elkaar te mixen. Boskamp kiest ook op het vierde deel voornamelijk voor tracks van Europese muzikanten en producers die vooral beinvloed zijn door Latin flavours en Brazilian beats.

Hierdoor blijft het geheel aangenaam toegankelijk en zijn het aanstekelijke vierkwartsmaten die zijn mix beheersen. Al ligt het vierde deel van alle delen wel het dichts bij Zuid-Amerika. Niet in de laatste plaats door de authentiek klinkende vocalen van bijvoorbeeld Tyrah Morena. Gelijk al op de opener Desejo (deep brazilmix) van DJ Madskillz is zij aanwezig en zet de toon voor al het zwoels dat komen gaat. En dat zijn vooral veel roffelende trommeltjes, orgels, blazers, snerpende fluitjes en aanstekelijke ritmes. Morena horen we opnieuw op Mas Que Nada (ibiza Late Night Mix), al is zij dit keer te gast bij Alegria. Boskamp koos opnieuw voor zonnige percussie georienteerde soulvolle, vaak vocale house. Zwoel en opzwepend, swingend en aanstekelijk. En dat terwijl de nattigheid maar uit de hemel op ons neer blijft dalen.

Kick-off 2e Brazilian Basics tour
Panama-theater aan het Java Eiland in Amsterdam
CD-presentatie / DJ Rob Boskamp (5 hours set)
Visuals Max-a-vision
Various acts, performances & suprises
Aanvang 24.00 uur
Toegang 12 euro
Meer info: Panama

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws