Audio Soul Project - Community Remixed (NRK)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Evenaart remixalbum het origineel?

Meer remixers dan producers, daar lijkt het wel eens op. Werden vroeger vrijwel alleen singles geremixt, vandaag de dag zijn het volledige albums die onder de loep worden genomen. Maar ook al ben je nog zo'n goede producer, je moet van goede huizen komen wil je een minstens zo sterk remixalbum afleveren. We zagen het onlangs nog gebeuren bij Slam (Alien Radio Remixed) en Peter Kruder (Peace Orchestra Reset), waarvan de remixbroertjes weinig indruk maakten. En dit ondanks het werk van de beste producers ter wereld!? Dit keer betreft het een album van de Amerikaanse producer Mazi Namvar - die onder zijn Audio Soul Project-pseudoniem met Community vorig jaar een prachtplaat afleverde - dat door 10 remixers 'onder handen is genomen'.

Tekst: Marcel

En het zijn zeker niet de minste producers die in opdracht van het Britse house-label NRK deze remixklus klaarden. Toppers als Francois Kevorkian & Rob Rives, Jamie Anderson en Joeski, allen gaven ze hun eigenzinnige draai aan de muziek. Het zijn tien afwisselende tracks geworden, de ene spannender en origineler dan de ander. De Joeski Vocal Mix van het nummer 'New Plateau' is prachtig: dwingende baslijnen, jazzy saxofoonpartijen en zwoele vocalen van ene Jessica Simone. Ook Jamie Anderson - inmiddels een vaste waarde van NRK - doet wat van hem verwacht wordt. Zijn sambaballentechno die hij loslaat op het nummer 'Free Falling' swingt de pan uit, en zal zonder twijfel worden opgepikt door dj's als Derrick May en Benny Rodrigues. Verder doet Mazi zelf ook vrolijk mee. Maar helaas, zijn bewerking van de track 'Memory' is niet meer dan een slap aftreksel van het origineel. Hoezo een geheugensteuntje?



Audio Soul Project

Helaas zijn meer nummers op dit album saaie afspiegelingen van de originele tracks uit 2001. Producers als Tony Thomas, Cris Lum, Nathan Larsen en zelfs het topduo Francois Kevorkian & Rob Rives vallen een beetje tegen. En misschien zegt dat meer over de kwaliteit van het originele album, dan die van de remixers. Deze remixplaat krijgt beslist geen onvoldoende, maar indrukwekkend is het geenszins. Ons advies luidt: heb je het origineel nog niet in je bezit, aanschaffen die hap! Staat Community al in je cd-rek, kijk dan rijkhalsend uit naar nieuw werk van Mazi Namvar of zijn twee aliassen Studio Nova en Audio Soul Project.

Mazi draait zaterdag 30 november in het Amsterdamse 020, tijdens Advanced Night

Meer info en luisterlinks: NRK

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws