Dubarchanoid Trim (Ultima Sounds)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Ultima Sounds brengt ons het eerste album van Dubarchanoid Trim. Achter deze naam schuilt de Japanse DJ Kentaro Iwaki. In Nederland is Iwaki nog geheel onbekend, in Japan geniet hij inmiddels meer faam. Zo wordt zijn muziek geprezen door o.a. Jazzanova en de Japanse broers Okino ofwel Kyoto Jazz Massive. En luisterend naar dit debuutalbum ontstaat al snel de hoop dat deze man snel een keer naar Nederland wordt gehaald!

Tekst: Robert Jan

Het album is een perfecte mix van ambient, een vleugje techno, acoustische gitaren en heerlijke spacey tracks. Vul dit verder aan met dub, acid jazz en wat bossa en latin invloeden en er ontstaat haast vanzelfsprekend een perfecte plaat om bij te relaxen. Opener van het album is de single Atoms in Drum. Deze plaat is inmiddels al meer dan een jaar oud, maar lijkt in het geheel niet gedateerd. Vloeiende melodieen en heel veel percussie. Ook de liefhebber van vocalen komt ruimschoots aan bod. Covande Safado is een apart drum 'n bass nummer met vocalen van zangeres Maria. Verder werkte Iwaki op dit album onder meer samen met Julia Fordham en DJ Okubo.


Viool en cello
Naast de electronische muziek en de vocalen maakt Iwaki ook meerdere malen gebruik van originele instrumenten. Eerder werd de acoustische gitaar al genoemd. In het nummer Sambaiao worden bijdragen op viool en cello geleverd. Totaal gezien levert Dubarchanoid Trim een apart chill out album op. Met elementen uit de minimale Duitse technoschool tot zwaar berookte dubritmes. Ideaal voor een rustige avond thuis of om bij te komen na het stappen. Als dit de nieuwe generatie japanse dj's is, laat ze dan maar komen!

Tracklisting
01 Atoms in Drum
02 Perfumed Garden
03 Water Sequence
04 Happy Ever After
05 Covande Safado
06 Jumbenoid
07 Minha Direcao
08 Sambaiao
09 Sincerity
10 Nyalink 02
11 5008
12 Diffusion

Meer info: Ultima Sounds

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws