Temp. Space - Heiko Laux DJ Mix (Kanzleramt)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Heiko Laux en zijn melodieuze klanken


Kanzleramt heeft een sterke status in het technocircuit. Het Duitse label biedt melodieuze techno vanuit het hart. Kwaliteitswerk dat dieper dan diep gaat. Kanzleramt brengt techno met een ziel. Zo ook op Heiko Laux's tweede mixalbum die de titel 'Temp. Space' draagt. Zijn tweede mixalbum, maar de eerste voor zijn eigen label. En met namen als Ben Sims, Jeff Mills, Alexander Kowalski, Calix, Damon Wild, Mark Broom en artiesten uit de eigen stal, maakt hij indruk!


Tekst: Iddo

Nog enkele maanden te gaan en dan viert het Duitse label Kanzleramt haar negenjarige bestaan. Wat als geintje begon, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze business. Van het onervaren en wankele kindje tot een volwassen identiteit, die de wereld, en vele technoharten in relatief korte periode heeft veroverd. Over de hele wereld weten technliefhebbers waar ze zoeken moeten voor kwaliteitstechno met heerlijke melodieen en een Detroit flair. Het in Berlijn gevestigde label Kanzleramt laat zien wat er gebeurt wanneer er met bezieling gewerkt en geproduceerd wordt. Hoogstaande producties en mixen met volle dansvloeren tot gevolg. En natuurlijk voor de huis- en slaapkamer, want inmiddels wordt de output van Kanzleramt wereldwijd gerespecteerd en gewaardeerd. Geen massala verering maar persoonlijk genot doordat veel van de muziek van het Duitse label je bij de strot grijpt.

Andere gangmakers
En niet alleen door labeleigenaar en oprichter Heiko Laux. Of beter gezegd: Heiko heeft eigenlijk maar een klein aandeel in het grote aanzien en wereldwijde succes. Andere gangmakers in het oeuvre zijn namelijk ook niet de minsten. Neem bijvoorbeeld een Johannes Heil en Alexander Kowalski. Twee relatief jonge producers in het vak die met succesvolle 12-inches en albums eerder overtuigd lieten horen waar ze voor staan. Maar laten we ook Diego, Alex Cortex en Christian Morgenstein niet vergeten. Weliswaar minder bekend, maar hun bijdrage aan het label is er zeker niet minder om.



Heiko Laux achter de draaitafels

Met volle passie en overgave
De grote man, Heiko Laux zelf, komt nu met een mixalbum dat de titel Temp. Space draagt. Deze tweede mix-cd van zijn hand is pas de eerste die hij op zijn eigen Kanzleramt uitbrengt. En dat blijkt bij het beluisteren. Hier is een album met volle overgave samengesteld. Alsof de samensteller zich voor de eerste keer moet bewijzen. De leidraad is het melodieuze spel. Een voorbeeld is de track 'All I Got To Know' van Alexander Kowalski feat. Raz Ohara. Als deze track start, wordt je meegesleurd in een faari verhaal dat Laux te vertellen heeft.

Een uiterst dansbaar, funky en vooral melodieus technoverhaal dat langs een aantal grote bekende dansvloerknallers van Chris Liebing, Steve Rachmad en Johannes Heil gaat. Op het eerste gezicht een beetje voor de hand liggende platen wegens hun veelvuldig gebruik op de dansvloer, al misstaan ze zeker niet op dit mixalbum. Het is juist de voortreffelijke samenstelling met ander, meer afwijkend en minder voor de hand liggend werk wat het eindresultaat tot zo'n pakkend geheel maakt. Heiko weet iedere track een meerwaarde te geven ze op de juiste plaats te compileren. Een uitstekende tracklisting die met zorg in de juiste volgorde is opgesteld. Bovendien vloeit de mix van begin tot eind, zonder al te veel technische trucs en skills. Deze mix laat horen waar Heiko Laux met Kanzleramt staat. Een mixalbum dat zeker niet op eenzame hoogte staat, maar wel eentje waarmee Heiko Laux zich absoluut weet te onderscheiden in een overvolle compilatiemarkt!

Tracklisting

1. To our disco fans - Smith N Hack
2. The Virus (Ben Sims remix) - The Horrorist
3. Spiralistic theme - Acid Scout
4. The Basics - Ben Sims
5. All I got to know (Josh Wink dub interpretation) - Alexander Kowalski feat. Raz Ohara
6. Deep friend porn EP - Calix
7. Capuera - Johannes Heil
8. Hentai - Brian Zenz & Aaron Nesbit
9. Jackass - Damon Wild
10. El circulo polar - Mannix
11. Function not fashion (Deetron's recut) - Daniel Gronlund
12. Too blind, too strong - Agent Cooper
13. Analogon (Steve Rachmad remix) - Chris Liebing
14. Paranoid Dancer (Dj Hell remix) - Johannes Heil
15. Rave Days - Mark Broom
16. Tech to Brasil - Soul Designer
17. Tunneling Pt. 2 - Heiko Laux
18. Tir na nog - Steve Rachmad
19. Prowler - Surgeon
20. Keeping of the kept - Jeff Mills
21. Perfecture: somewhere around now - Jeff Mills

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws