Essential Underground Vol. 5 (Dj-sets.com)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De Berlijn - Singapore technoconnectie

Door de overkill aan mix cd's valt het niet mee om je te onderscheiden. De Essential Underground serie van DJ-Sets.com lukt dat aardig. Een dubbelaar waarop twee dj's zijn of haar kunsten individueel vertonen. Inmiddels is DJ-sets.com met deze serie al op volume 5 beland. Zoals gebruikelijk bij deze serie is een van de dj's afkomstig uit Berlijn. De tegenspeler daarentegen komt uit een ander gerespecteerde technohoofdstad elders. Op het vijfde deel van de reeks staat de uit Berlijn afkomstige Frank Muller, aka Beroshima, tegenover de uit Singapore afkomstige schoonheid Angela Flame. Ondanks de bekendere naam legt Muller het af tegen zijn collega uit Singapore. Niet alleen qua platenkeuze, maar nog meer door de technische kwaliteiten!


Tekst: Iddo

Deze eerste vier delen betroffen trouwens ook niet de minste mixers. Zo werd het eerste deel in elkaar geknutseld door Mijk van Dijk en Toby Izui. Mijk van Dijk is in Duitsland al een grote bekende. Het zal ongetwijfeld niet lang meer duren voordat hij ook buiten Duitsland stevige grond onder zijn voeten heeft. Het is hem in ieder geval gegund, hij werkt er erg hard voor. Op editie twee van Essential Underground nemen twee zwaargewichten het tegen elkaar op. Marco Remus en Dj Rush staan hierop lijnrecht tegenover elkaar. Techno in zijn extreemste vorm die niet voor tere zieltjes is weggelegd. Voor alle andere in ieder geval een mooie aanwinst op de collectie. Bij editie nummer drie gaat het ruige karakter een kleine versnelling lager. Hierop liggen Berlijn en Detroit naast elkaar. Dj Rok en Claude Young zijn degene die boeiende stof weten te compileren. Dat gegeven onbrak overigens ook niet op zijn opvolger. Daar was het vrouwelijke schoonheid Miss Yetti dat als naaste de Belg Marco Bailey bij zich had. En dan hebben we de eerste vier gehad. Aantrekkelijke namen en stuk voor stuk varierend. Deze koers blijkt ook van toepassing te zijn op de laatst verschenen. Frank Muller en Angela Flame weten zich daarop met een leuke platenkeus te onderscheiden.




Frank Muller aka Beroshima
Ondanks het feit dat deze in Berlijn woonachtige man nog niet zo'n grote bekendheid geniet heeft hij al aardig wat gepresteerd. Zo heeft hij de mogelijkheid gehad om in de nodige grote plaatsen te draaien. Amsterdam, Sao Paulo, New York, Osaka en Moskou maken onderdeel uit van het lijstje. Zeker niet de minste steden. Daarnaast heeft hij zich ook als producer goed weten te verkopen. Onder de naam Beroshima maakt hij namelijk vol bezieling aantrekkelijke muziek. Een aantal releases inmiddels waarmee hij ook in de vorm van een live act goed uit de voeten kan. Veel van zijn werk brengt hij uit op het eigen succesvolle label 'Muller records', dat internationaal goed gewaardeerd wordt. Zijn muzikale precisie en kennis is overigens niet uit de lucht komen vallen. Al vanaf jongs af aan is hij intensief met instrumenten bezig. Daaronder de Spaanse gitaar, keyboard en de nodige percussie.



Frank Muller legt het af tegen Angela Flame

Ondanks zijn muzikale achtergrond is zijn mix zeker geen pareltje. Het bevindt zich in de categorie aardig en lekker wegluisterend. Dat laatste verdient hij door de brede keus in platen. Daar behoren namelijk techno, techhouse en electro tracks onder. Na met zijn 'Beroshima-T-WORD' te zijn begonnen komt er een keur aan techhouse voorbij. Daaronder bekend klinkende werken zoals 'GUARDIANS' van Case Woo en 'TECHNOTIKA' van Gary Martin. Deze worden vergezeld door het diepere werk van LA.DI.DA., Richard Turner en Rino Cerrone, maar dan ontaardt het allemaal in een nogal gevarieerde mix met electro dat vaak als bindende factor wordt gebruikt. De platenkeuze is zeker niet slecht, maar mixtechnisch is het niet om erg warm van te worden. Simpele overgangen, zonder echt naar climaxen te werken. De mixen vlakken erg af en beperken zich op een gegeven moment tot de eenvoud van het schuifje open, schuifje dicht bediening. Daar had meer in kunnen zitten.

Smaakt naar meer!
Meer indruk maakt de uit Singapore afkomstige Angela Flame, die zich langzamerhand als een nieuwe troef uit het Oosten ontpopt. Haar internationale ontwikkelingen gaan in ieder geval verdomd snel. Na als underdog te zijn begonnen gaat het nu ineens erg rap met haar. En de mix voor DJ-Sets.com zal daar zeker een steentje aan bijdragen! In Singapore begon haar carrière in de club'Zouk'. Op de 'Liquid Room' en 'Ke' avonden wist zij zichzelf in de picture te mixen met boekingen uit de omliggende landen tot gevolg. In landen als Thailand, Taiwan, Australië en Japan hebben technoliefhebbers reeds meerdere malen de gelegenheid gehad om haar te horen en aanschouwen. Maar naast het Aziatische continent heeft ook Europa inmiddels met haar skills kennis kunnen maken. Zo deed ze recentelijk een uitgebreide promotour door Duitsland, met de komende release op Essential Underground als aanleiding. Daar heeft ze onder andere in de befaamde club Tresor mogen aantreden. En nu dus met haar mix op Essential Underground.



Angela Flame uit Singapore, looks and skills!

Bij het bekijken van de tracklist valt op dat je liefhebber moet zijn van stevige kwaliteitstechno. De pittige tante komt hier namelijk goed mee voor de dag. Met deze puike set wordt er met een gecontroleerde opbouw ingezet. Deze zet door tot de climax die een eeuwigheid lijkt te duren. Voor de goede orde, dit is een mix die het beluisteren meer dan waard is. Want met platen als 'NEXT TRY EP'-Chris Liebing, 'FUEL'-Pacou en 'DEVIDE PT 2'-James Ruskin wil je wel naar je hoogtepunt gebracht worden. Ondanks al deze opgesomde knallers is het een oorstrelend werkje dat de show steelt. 'MERENGUE' van Samuel L Sessions wordt hierop namelijk door een mix van Oliver Ho gebracht. En dat is er een met een Balinees sausje. Het smaakt naar meer. Het pikante detail van deze mix is toch wel dat er een artiest goed vertegenwoordigd is. Pacou neemt met vijf werken beslag op zowat een kwart van de mix. De eindconclusie bedraagt in ieder geval dat dit een goed visitekaartje voor Flame is en dat we na vandaag zeker meer van haar gaan horen!

Tracklist Frank Muller aka Beroshima
1. BEROSHIMA - T-WORD
2. CASE WOO - GUARDIANS
3. namTRAK - WHAT YOU NEED (DJ EMERSON REMIX)
4. LA.DI.DA. - LIFE MASTER
5. GARY MARTIN - TECHNOTIKA
6. RICHARD TURNER - UTL 01
7. THE SPIDER - BODY ROCKER
8. RINO CERRONE - TRACK A1
9. STRAND - BLOATED (JAUGGERNAUT MIX) (SHAKE'S MIX)
10. HIVER & HAMMER'S HANDS ON DEVINE - STEP BY STEP (ZOMBIE NATION REMIX)
11. ACCESS 58 VS TREVOR ROCKLIFFE - CAN'T GET ENOUGH
12. MATRIX - MATRIX 01
13. KIKO - MIDNIGHT MAGIC IP
14. WACHMANN & HD SUBSTANCE - MOVEMY BODY (LEANDRO GAMEZ MIX)
15. LATEX - LIFE ON EARTH
16. WATER LILLY & ST-PLOMB - SHAKE A LEG
17. STERIL - GREY
18. KIKO - MONIQUE (DAVID CARETTA MIX)
19. TECHNASIA - EVERGREEN 3
20. LATEX - LA MUSIQUE
21. TOKYO ATTAQUE REPRISE - VIVE LA FETE (TOKYO MIX B1)
22. 'LECTRONIX - WALKIE TALKIE
23. STERIL - WHITE DRESSED DOMINA
24. GABE CATANZARO - SPECIAL FRIEND (MARK VERBOS MIX)
25. FRANK MULLER VS TAKKYU ISHINO - LOVE TRAIN
26. BEROSHIMA - POP (PORNOGRAPHY OF PERFORMANCE)
27. PLAYGROUP - NUMBER ONE (BLACK STROBE REMIX)

Tracklist Angela Flame
1. ANGELA FLAME - ELECTRIKCITY
2. PACOU - TIJUNCA
3. EDDIE FLASHIN' FOWLKES - THE GOLDEN APPLE (MARK BROOM REMIX)
4. K.B. PROJECT - THE SYMPHONY (CAN YOU FEEL IT)
5. REGIS AND IAN J. RICHARDSON - UNTERGANG
6. HEIKO LAUX - HYPNOMARCHIN'
7. PACOU - CONTROLLING ATOMS
8. TIM BAKER - RASCAL
9. SAMUEL L. SESSIONS - MERENGUE (OLIVER HO REMIX)
10. PACOU - BIMBESREPUBLIK D
11. TERRY MITCHELL - NASTY
12. DOUBLE X - BREAKING DOWN THE VAULT
13. ROCH DADIER - THE GUIDE
14. CHESTER BEATTY - SUPERSONICTRANSPORTATION PART 3
15. AGENT COOPER - RAW BREAKS NUMBER ONE
16. PACOU - FUEL
17. CHRIS LIEBING - NEXT TRY EP
18. FRANKIE BONES - 8 ARMS TO HOLD YOU NEAR MY HEART
19. JAMES RUSKIN - DIVIDE PT 2
20. GM COLE - WARNING
21. V-PHORMS - SYMBOINT
22. PACOU - NOBODY NEVER

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws