Hed Kandi presents Beach House & Disco Kandi

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hed Kandi: het snoepje waar je cd-speler naar verlangt

De chicks, afgebeeld op de cd-hoesjes van Hed Kandi, zijn beroemder dan Lara Croft. Marketingtechnisch zit het concept van de verschillende series goed in elkaar. De consument moet een ernstige oogziekte hebben, wil hij het opvallende doosje in de schappen niet zien staan. Daarnaast weet hij meteen wat hem te wachten staat. De muziek klinkt altijd erg zomers en leunt, afgezien van de vele gebruikte muziekstromingen, op het chillout-genre. Zomerse muziek, verjaardagsmuziek, vrouwenmuziek...

Tekst: Marcel

Deeply soulful house for sun drenched summer listening
De laatste editie uit de Beach House-serie ligt al een tijdje in de winkel. En dat is niet zo gek voor dit wel erg zomers getinte album. Die moet wel ergens in juli of augustus zijn gepland, dat kan niet anders. Neem bijvoorbeeld Nick Holders' track 'Summer Daze'. Zonniger kan muziek niet klinken! Groovy house en garage met veel vocalen, piano's en allerlei strijkinstrumenten vullen dit dubbelalbum. Vrij onbekend werk wordt afgewisseld met de zomerhits van 2002. En dat is een slimme zet van Hed Kandi. 'Lazy' van X-press 2, 'Brand New Day' van Miguel Migs en 'Blackwater' van Octave One doen het altijd goed bij de suf gefeeste festivalganger en strandbezoeker.


A glittering selection of the sexiest disco house and uplifting U.S. Garage
Disco Kandi sluit prima aan op het concept van Beach House. Het tempo ligt iets hoger en de nadruk wordt wat meer op de funk gelegd. Het levert twee lekkere schuifjes op, vol met funky house en soulvolle garage. De ene track heeft wat meer affiniteit met disco dan de andere, dat nemen we maar voor lief. Waar het ook hier om draait is de atmosfeer enerzijds en het feest der herkenning anderzijds. Niet voor niets is het nog steeds groot feest als 'Love Story' van Layo & Bushwacka!, 'At Night' van Shakedown en - misschien wel het ultieme zomernummer van 2002 - 'It Just Wont Do' van Tim DeLuxe voorbij komen. Erg voorspelbaar, maar wel lekker.

Hed Kandi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws