Olav Basoski - Samplitude 11 (Superstar Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Typisch een productie van Basoski

Na het overweldigende succes van zijn latinhouse productie 'Opium Scumbagz', twee jaar geleden, is het een tijdje stil gebleven rondom dj/producer Olav Basoski. Maar daar is verandering in gekomen. Als dj heeft Olav zijn gezicht op vele plekken op de aardbodem laten en zien, en ook als producer timmert hij voortvarend aan de weg. Hij is namelijk druk bezig met zijn debuutsoloalbum. Naast het feit dat hij vanaf nu elke eerste maandag van de maand airtime heeft op ID&T Radio, is zijn elfde exemplaar uit de Samplitude serie een feit. Een gedegen exemplaar, met daarop vier swingende nummers, uit de roemrijke serie waarin kwaliteitshouse de boventoon voert. Een overzicht van de vier nummers op deze elfde Samplitude.
Tekst: Tim

Tribute:
Een nummer dat meteen al erg swingend begint. Met een vette baseline en veel hihats, houdt Basoski je meteen in zijn grip. Het vele percussiewerk gedurende het nummer maakt de muziek af.

Duende:
Een groovy track waarvan de gitaren je erg doen denken aan een oude track plaat van Basement Jaxx (namelijk 'Rendez Vous'). Is hier sprake van plagiaat?

Leave Me Alone:
Een ietwat langdurige en eentonige plaat. Een constant dezelfde baslijn is hoorbaar tijdens de hele track. Een computerstemmetje brengt nog enigszins wat variatie in het nummer.

For Da Music:
Wederom een wat lang en stevig begin. Een gortdroge baslijn samengesmolten met veel hihats en percussie. Later wordt de muziek echter opgevrolijkt d.m.v. een mooie saxofoon en de nodige keyboardeffecten.

Zeker twee van de vier tracks zijn zeer de moeite waard. Waar Olav echter voor moet oppassen is dat zijn tracks niet allemaal hetzelfde gaan klinken. Naar onze mening leken deze vier tracks iets teveel op elkaar. Hierdoor heb je al snel het gevoel van: 'daar heb je weer zo'n Basoski-nummer'. Aan de ene kant heeft zijn sound een sterk herkenbare stijl (en dat is een kwaliteit), maar aan de andere kant kan dit vaak voorspelbaar zijn.

Beoordeling: 7

Olav Basoski, met luisterlinks!
Interview met Olav uit '00

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws