Laidback Luke - Electronic Satisfaction (Labels Music)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Frankrijk heeft Daft Punk en Amerika Armand van Helden. Wij hebben Laidback Luke!

Eindelijk is hij uit, het nieuwe album van Laidback Luke. Veel nummers lagen al jaren op de plank, maar door het getreuzel van de platenmaatschappij kwam een release er maar niet van. Met als resultaat dat hij de titel van de plaat veranderde van Windmill Skills in Electronic Satisfaction. En niet zonder reden. De 25-jarige Luke van Scheppingen heeft het maximale reeds uit zijn elektronische 'Windmill Skills' gehaald. "Als ik de meeste tracks van het album nog eens goed beluister, weet ik dat het nooit veel beter zal worden", vertelde hij ondergetekende in een interview dat nu te lezen is in BG Magazine. "En",voegde hij daar aan toe. "Ik maak al zeven jaar housemuziek, dat gaat een keer vervelen. Ik zit boordevol inspiratie uit de pophoek."

Tekst: Marcel

Laidback Luke heeft zijn zinnen dus op een nieuw ideaal gezet. En ook al zijn vrijwel alle tracks op het album voor een overvolle dansvloer bestemd, je kunt al een klein beetje horen waar hij naartoe wilt. Met name de vele vocale tracks hebben veel popaffiniteit. De sound heeft over het algemeen wel wat weg van Daft Punk's Discovery en bezit baslijnen die je zomaar aan Armand van Helden zou kunnen toeschrijven. En dat is beslist geen muzikale plagiaat, maar het talent van Laidback Luke. Een herkenbare stijl ook van de uit Aalsmeer afkomstige dj/producer.

Het album start met de titeltrack 'Electronic Satisfaction'. Een typisch Laidback Luke-nummer waarin moddervette (break)beats en schreeuwende vocalen de revue passeren. Op 'Give Me A Reason' wisselt Luke een pompende housegroove af met mannelijke vocalen. Een soort liefdesliedje, maar dan om op te dansen. Zwijmelen is hier uit den boze! Dat is pas op het laatste nummer 'Generation' (met daarop zijn eigen pianopartijen) van toepassing. Dit afgezien van de tekst. Want het betreft een ode aan de zogenaamde 'dancefloor people'. Een eerbetoon aan zijn publiek: het danspubliek! Onbetwiste toppers op het album zijn de huidige hitsingle 'Popmusic' (een aangename mix van electro, disco en house), 'Spacefunk' (groovy houysebeats meets hypnotiserende synthesizers) en de reprise 'Music's Always On My Mind', afkomstig van zijn debuut compilatiealbum The Early Works. Want je kunt zeggen wat je wilt, Electronic Satisfaction is gemaakt door iemand die bezeten is van muziek. Zijn muziek!

Luister naar 'Popmusik' (realplayer vereist)
Labels Music
United Recordings

Laidback Luke on tour:
27 juli Soundvision
3 aug Dance Valley (mainstage)
10 aug Fast Forward
11 aug Lovefields
17 aug Mysteryland
24 aug Lowlands
7 sept 4 Elements (mainstage)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws